Törölt nick Creative Commons License 2014.07.04 0 0 16702

Állatkertek.

 

Röviden,más témákhoz kapcsolódva már kettőt érintettem közülük.

 

A legkisebb a Jardin d'Acclimatation picike állatkertje,madarakkal és viszonylag hétköznapi állatokkal.

Ha megvesszük 3 euróért a belépőt a parkba,utána az állatkertért külön nem kell fizetni.Kicsit a Margitszigeten lévő állatkerthez hasonlítanám,de azért annál nagyobb,változatosabb.

 

A középső a Természettudományi Múzeum égisze alá tartozó Menagerie.

Ez már jóval nagyobb és változatosabb,mint az előző,vannak benne egzotikusabb állatok is,mint pl vörös panda,de bizony az egészre nagyon is ráférne a felújítás.

Talán elkezdődött valami,úgy gondolom,hogy az egész együttest fokozatosan újítják fel. Az evolúció nagy galériája már modern,az ásványtani részleg most áll felújítás alatt,gondolom előbb-utóbb az állatkert is sorrakerül.

 

A harmadik és egyben legnagyobb a Vincennes-i parkban lévő,frissen felújított,szuper-modern állatkert a legváltozatosabb állatokkal.Sajnos itt is,mint minden parkban azt tapasztaltuk,hogy fehér,murvaszerű kővel vannak az ösvények felszórva sok helyen,így erős napsütésben még napszemüvegben is pár óra elteltével szinte kifolyik az ember szeme.

Mindenesetre az állatok elhelyezése nagyon szépen sikerült,környezetük olyannyira hasonlít természetes élőhelyükhöz,hogy nagyrészük olyan tökéletesen el tud bújni,hogy még a leggyakorlottabb fürkésző szem sem veszi észre őket.

A belépő elég húzós,22 euró a felnőtt,18,50 a diák.Itt is RENGETEG gyerekcsoport volt,a bejáratnál vanak jegyautomaták,ahol pikk-pakk meg lehet vásárolni a belépőt,ha éppen túl hosszú lenne a sor a pénztárnál.

Bevallom,én egyáltalán nem vagyok fogékony a cuki,édi-bédi,aranypofa és hasonló munyizós dolgokra,de van egy állat,amitől még az én cukiságmutatóm is kiakad,mióta csak az eszemet tudom és vékony fejhangun tudom visítani,hogy "LAMANTIIIIIIIIIIIIN".

Nos ebben az állatkertben él egy,azaz egy darab lamantin,tengeri tehén,vagy nevezzétek,aminek akarjátok,ezt a hihetetlenül bamba és jóhiszemű jószágot,ami olyan,mint egy nagy bőrönd,amibe fókát lehet csomagolni.

Élete értelme az,hogy VAN,kb ennyi.Nekem viszont életem egyik legnagyobb élménye volt egy élő példányt testközelből látni.