Az erősítésem célja inkább kémia mint fizikai jelentőségű.
Tudod a kémiai reakció minden olyan folyamat, amely során új anyag keletkezik.
A reakció lényege az, hogy az egymással reakcióba lépő anyagok kötései felbomlanak, és új kötések jönnek létre.
Ez azért lényeges, mivel mi vegyületmolekulákkal dolgozunk, és az új anyagok keletkezése függ a hőmérséklettől és eltöltött időtől.
A gázok molekulái saját méretükhöz képest nagy távolságra vannak egymástól közöttük nincs számottevő kölcsönhatás. (Hőmozgás során rugalmasan ütköznek.)
Hűtéskor lassul a molekulák mozgása. Elérhetünk olyan hőmérsékleti értéket, melynél a molekulák nem képesek egymástól eltávolodni, a gáz cseppfolyósodik.
A tesztalanyok elmondásai szerint, a pálinkám sokkal kövérebb.
Mikor a meggy cefrét 10 nél vágtam, az üstből ki engedve olyan volt az illata mint a frissen sült meggyes pitének.
Viszont mikor 5 nél vágtam elég ,,hányás" szaga volt, a kieresztett mosléknak. Erre a hányása nincs szükségem, hogy jelen legyen az alszeszben.