Törölt nick Creative Commons License 2014.07.04 0 0 764

Tisztelt fórumozók.

 

Mint kéménybéleléssel is foglalkozó vállalkozó tisztáznék pár dolgot,mert látom némely esetben igen nagy zűrzavar van a fejekben.

 

Kéményseprők:

 

Amióta a katasztrófavédelem alá tartozik a kéményseprő ágazat,nagy urak lettek! Megértem valahol az olyat,ha egy kéményseprő beajánlja az ismerősét egy munkára,mert gyakran ez sokkal olcsóbb mintha a nagy kéménybélelő cégek által csináltatná az ember.(később rájuk visszatérek)

Viszont az alábbi fórumozó is kiakadt tisztességtelen ha direkt erre megy ki a játék,direkt arra,hogy beleverjék a másikat egy nagy költségbe.

Viszont azért haldoklik a kéményseprő ágazat,mert a rezsicsökkentés nekik is odavert rendesen, több helyen a kéményseprők bérét is csökkentették.Csodálkozunk ha csóri meg akar élni?

 

Ha kimegy a kéményseprő,engedjék be,kutya kötelessége megnézni a kéményt,kotorni,ellenőrizni,nem csak a pénzt beszedni.Ha valami dráma van onnantól Ő viszi a balhét! Kéménytűz,baleset,stb.

Régen az idősebbek rá voltak nevelve,kotorták sajátjukat,tisztították,karban tartották. A mai fiatalok szó szerint tojnak rá! Utána meg ott a baj.

 

Bélelés:

 

Bélelésnek több funkciója van.Ezek közül egy pár: Lecsapódó kondenzátum elvezetése,felszívódásának megakadályozása.Koromégéskor a tűz útjának,lángjának,hőjének elvezetése.Stb.

 

Ahogy egyre korszerűbb tüzelőberendezéseket vásárolunk,egyre növekedik ezen termékek hatásfoka,és mivel csodák nincsenek ezt minél alacsonyabb készülékből kilépő hőmérséklettel érik el. Ez a hőmérséklet tovább csökken a kéménybe érve,és kicsapódik szép lassan a kondenzátum.(Szép lassan mint az itatós papír felszívja a kisméretű kémény tégla,kátrány formájában megjelenik a lakásban büdös,nem esztétikus,rákkeltő hatású.)Ez az egyik oka a bélelésnek.

A másik oka ennek a koromégés,mert ez az előbb említett kátrány és az emberek trehánysága után kigyulladhat, Brutális hőfokon a kémény fugái között,a kéményt szétrepesztve kilép a láng a tetőtérbe és jönnek a tűzoltók háztűznézőbe.

 

Drága a bélelés, kis macerával jár.Igaz. De ne azt szivassátok aki elvégzi a munkát,hanem azt aki ennek a munkásnak heroin-árban adja az alapanyagot a béleléshez.Ez nem úgy működik,hogy lemegyek a sarki barkács boltba bélelő csőért. Szigorúan  EMI minősített csövet lehet felhasználni (A kisméretű kéménytéglának nincs kémény építésére kiadott EMI minősítése magyarországon, az ebből épült új kéményeket a kéményseprő nem fogadhatja el) Émi minősítést csak rendszer jellegű kéményekre adnak ki manapság.Ezzel utat engedve annak ,hogy olyan árba adja a kereskedő,gyártó azokat amennyiért nem sajnálja.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bm613 (745)