Törölt nick Creative Commons License 2014.07.02 0 0 16674

Musée Jacquemart-André

 

Én ezt a múzeumot nagyon vártam.Ne kérdezzétek,hogy miért,de valahogy éreztem,hogy ezt nekem látnom kell.Pedig még csak a múzeumbérlet sem érvényes ide,sőt,időszakos kiállítás miatt az amúgy sem olcsó belépő most még egy kicsit drágább is volt,ráadásul a gyerekjegy is csak minimálisan olcsóbb,mint a felnőtt.

Azt tudtam előre,hogy van benne egy Tiepolo freskó,ez önmagában is hatalmas vonzerő volt.Nekem ez a múzeum lett az egyik nagy kedvencem.Nem nagy,olyan,mint egy kis ékszerdoboz.A névadó házaspár otthona volt ez a kis palota,ahol saját bútoraik,illetve művészeti gyűjteményük került kiállításra.

Valószínűleg Itália nagy rajongói lehettek.Az egész engem kicsit a firenzei Museo Bardinire emlékeztetett hangulatában.Olyan otthonos,hangulatos kis hely.

Akinek egy kicsit több az ideje és nem csak a kötelezőkre kíváncsi,esetleg az itáliai művészet rajongója,annak mindenképpen nagyon-nagyon tudom ajánlani.

 

Pompidou Központ

 

A múzeumbérlet ide is érvényes és kb ennyi a pozitívum,amit el lehet róla mondani.Nos,az épület egyszerűen ronda.Mindig is az volt,az is marad.Az itteni kiállítások maximálisan érdeklődési körömön kívül esnek.A csövekben futó mozgólépcsőkön a napsütésben baromi meleg van.Ide egyedül a kilátás miatt mentünk fel,készítettünk néhány képet és jöttünk is kifelé.Sosem fogom megszeretni,nagyon sok tősgyökeres párizsival egyetemben.

 

Természettudományi Múzeum

 

Na,ez az,ami nekünk mindenhol kötelező.Az időszakos „Éjszaka” című kiállítást nem néztük meg,de sort kerítettünk az Evolúció Nagy Galériájára,a Paleontológiai részlegre,a pámaházra és a kis állatkertre.

Mindent összevetve baromi drága,nincs kombinált belépő,ha az egyik helyen bent voltál,akkor azzal a jeggyel máshová a kedvezményes áron mehetsz be.Ez az állatkertre nem vonatkozik.

Ettől függetlenül majdnem egy teljes napot itt töltöttünk,nagyon szerettük,főleg a paleontológiai részleget,ami amolyan igazi,régi típusú,egyáltalán nem interaktív hely.Tele van régi fiókokkal,őslények csontvázainak tömegével,amolyan igazi ódon illatú hely.

Az állatkert kicsi és egy picit büdi is,telistele gyerekcsoportokkal,de azért azt gondolom,hogy mégiscsak inkább az állatoktól volt büdi;-)

 

Choco Story

 

Ez a csokoládé történetét bemutató múzeum nem Párizs legelegánsabb helyén van.Közvetlenül a Bonne Nouvelle metrómegálló mellett.Egyáltalán nem kötelező,elsősorban a vele egybeépített kis üzlet vonzott.Mikor odaértünk kiderült,hogy az üzlet belépő nélkül is megközelíthető,de ha már ott voltunk,megnéztük a kis kiállítást és a 20 percenként tartott csokikészítési bemutatót is.Természetesen volt kóstoló.

A belépő elég drága,a hely abszolút kihagyható,a csoki meg irtó finom;-)