anegytech1 Creative Commons License 2014.07.02 0 0 13161

Szia!

 

Szia! Én is most vettem ilyen Vitaflora eper tápot, tényleg nagyon ajánlják, de én kertész tanácsára mégsem fogom most használni. A lényeg, hogy ezt csak terméskötődésig érdemes használni, mert ha már vannak bogyók a parin, illetve már kezd érni, akkor nem ajánlotta a nitrogén használatát, mert felhalmozódik a termésben, ami egészségtelen.

 

Itt írtam egy elég részletes beszámolót a műtrágyákról:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108176&la=129777862

 

A lényeg, hogy terméséréskor már inkább nitrogénmentes trágyát érdemes adni, ebből a Zöld arany micro-t találtam, de csak webshopban. Kalciumból, ami nagyon jó a parinak is, a Demisol Ca savas-at vettem, ez is N-mentes.

 

A kérdés persze az, hogy mi a baja a pariknak? Mert a kérdésedben nem írtál hiánytünetekről, csak arról, hogy teli vannak hajtással és virággal a parik. Akkor mi a gond?

 

Ha csak megelőzésképpen kondicionálónak szánod a lombtrágyát, és még csak virágzási fázisban vannak, akkor mehet rá a Vitaflora eper-táp, emellett én adnám nekik a Demisol Ca savasat is. A vitaflorát ilyenkor hetente egyszer adhatod, de ha már nőnek a bogyók, akkor hagyd abba a használatát. A kalciumot utána is adhatod, de ezt elég két-három hetente, kivéve ha egyértelmű Ca-hiány van. De a használati útmutatókat érdemes elolvasni. Esetleg a Zöld Arany microt lehet még, de azt is csak egyszer-kétszer, szóval kérdés, hogy mennyit akarsz rá áldozni.

 

A Vitaflora helyett még jó lehet a Zöld Arany energia, de elég hasonlóak.

 

A lényeg, hogy nitrogént csak terméskötődésig adj, utána nem érdemes. Sőt, ha most sem látsz kimondottan nitrogénhiányos tüneteket, akkor én már most is csak a Zöld arany microt adnám vagy más nitrogénmentes csak mikroelemeket tartalmazó szert, és kalciumot.

Előzmény: em_laci (13159)