garass Creative Commons License 2014.07.01 0 0 44699

Mondhatni nem sok, de az országban több helyen is létre hoztak, kijelöltek kimodottan Nordic Walking utakat. Ezek valamivel szélesebb utak, mint a sokszor csak szűk erdei csapások, épp a bothasználat céljából. (a botot a gyaloglás segítése céljából, s nem csalánverés okán cipeli a delikvens :D)

Ám ezek az utak ilyen újfajta jelzéssel nincsenek ellátva. Ez valami új. Arról nem is beszélve, hogy ezek az utak jóval rövidebb szakaszok, nem mint az itteni 90 km.

Magánvéleményem, hogy ha ez egy már létező túraúton történik, felesleges új jelzés végigvitele, mert van már hasonlóból éppen elég: tanösvény, síút, lovas út, kerékpár út, zarándokút, Mária út, IVV út, körút, E-út, most NW út, felsorolni sem tudom már, nemhogy egy laikus /bocsának, kevésbé jártas túrázó/ számára megjegyezhető lenne.

Egy apró példa: annak idején a TV-ben is megjelent miskolci nyugdíjas kör eltévedése a Bükkben abból eredt, hogy egyikük az erdészeti taghatár jelzését (fehér T) jólértesültként turistaútnak titulálta. Ők egy éjjeli, országos hírű kaland árán tanultak az esetből. De talán nem ez a követendő példa. Ezt is túlkombináljuk...  

Előzmény: vvittore (44694)