rézműves1 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100491

...figyelj Dömperes!...mond meg Anyunak, hogy kerítsen egy kisebb műanyagrekeszt, amit a virágosok használnak palántának...annak magasabb az oldala és a rések az alján meg az oldalán, pont akkorák, hogy a meggy meg a cserkó magot is, pont megfogja...

...Te meg rászegezel két lécet keresztbe, hogy amikor ráteszed a tejes, vagy húsos ládára, ne essen bele...és kész is a magozód, ami kajszira és szilvára is jó lesz...több száz kilóra nem túl haladós, de kisebb mennyiségnél nagyon jó...

 

.........felöntés után csak egy spaklival elhúzod és már ki is magoztad...a végén a sok magot slaggal lespricceled és az is mehet bele......tök egyszerű...de csinálhatsz olyat is, mint egy sóderrosta...a pektinbontó nevű enzim, pedig teljesen elfolyósítja a gyümölcsök húsát és könnyebben lejön a magról...főzés előtt magozd ki...

Előzmény: Öregdömperes (100486)