Satyóbá Creative Commons License 2014.06.20 0 0 10860

Szeretném megkérdezni a tapasztaltabbakat,hogy a nyers paradicsom savasít vagy lúgosít. Elképesztő mennyi ellentmondásos információ található a neten  ezzel a savasít-lugosít dologgal kapcsolatban.Az egyik helyen lúgosít a másikon savasít.Ugyan ez a helyzet a citrommal,almával stb. Nekem  fizikai aktivitásra kapart a torkom,(kertészkedés) pici tűszúrások érzés a torokban,köhintések,nyelőcsőbe kis égő érzés. Kb,7-8 éve voltam egyszer tükrözésen,ott azt mondták,hogy kicsit sok a savam.Ennyi.Nem írtak fel semmit. Mikor először előjött ez a köhintgetés alaposan utána akartam járni a dolognak,ezért vállaltam be ezt a tükrözést Aztán a későbbiekben hol előjött,hol nem.Alaposan Utána akartam járni a dolognak:Elküldtek tüdőgondozóba.Ott az általam elmondottak alapján azt mondták,hogy asztma. Kételkedtem a dologban megmondom őszintén. Légzés funcióm 100 % lett,köhögési rohamok nuku,sipoló légzés nuku.

El is mondtam a dokinak ,hogy szerintem ez nem asztma,hanem a savval van valami bibi. Amin nem is csodálkoznék,hiszen imádom a paradicsomot,a forró levest (húslevest hogy lehet másképp megenni?) a hideget,a csokoládét,a csípős paprikát,a hagymát,és ezekből jó sokat. Szóval mindent,ami barátai a savnak.

Ja és még valami, ez a sok nyál a torkomban, (már nagyon rég óta) néha akkorákat csulázok,mint egy trabantajtó. Jelzem,hogy nekem nincs gyomorégésem sem,semmilyen fájdalom. A kaja néha visszajön,de csak mikor sokat eszem,és csak egy pici. Szóval én úgy érzem,hogy jelenleg sok a savam .(az igazi az volna,ha megint csinálnék egy tükrözést,de valahogy most nem akaródzik) Megpróbálom először magam átrendezni az életvitelem.Biztos vagyok benne,hogy fogynom kell  (sokat) már egy hete keveset eszek.(Nem "zabálom" degeszre magamat) fűszeres ételek nuku,alkohol és barátai nem probléma,eddig sem éltem velük.Igyekszem lúgos ételeket enni .(most szoktatom magam erre salvus lábvizre) Na szóval lúgos ételek. És itt meg is érkeztem mondandóm elejéhez.

 

Paradicsomot ehet az ,akinek sok a sava. ?(én nagyon sokat ettem eddig,lehet ezért lett sok a savam?Napi menüm volt 3-4 pari + csípőspaprika+zöldhagyma+sok só + olaj. Ez egy saláta.Én imádom:) (imádtam:(.) haj,azt tapasztaltam,hogy  mikor a párom töltött-paprikát főzött,akkor utána mindig égett a nyelőcsővezetékem:)) Szóval a nyers paradicsomról nagyon nehéz lenne lemondanom. És amit nem értek,hogy a lúgosító ételek között szerepel a paradicsom.Akkor most lúgosít vagy savasít?