Törölt nick Creative Commons License 2014.06.19 0 0 34251

Elmondod nekem, hogy egy 2001.03.14-én Ausztriában forgalomba helyezett mopedautót, aminek jelenleg nincsenek meg a papírjai - így az évjárat nem ismert - , mi alapján tudják leavultatni 2001/3. haviként, ha csak tegyük fel egy 2008-as adásvételi szerződés áll rendelkezésre? Én úgy gondoltam, hogy ilyenkor a 2008-as adásvételi dátumot tudják csak figyelembe venni. De ha nem így van, akkor nem lehülyézni kell, hanem KONKRÉTAN leírni, hogy ezt a gyakorlatban így és így csinálják. Amit pár napja írtál erről, abból nem derül ki hogy VALÓJÁBAN a tiednél hogy állapították ezt meg. Általános dolgokat írtál, hogyha nem ismert az első forg.hely. dátuma, akkor a gyártási év... na és azt honnan tudod, ha nincs papírja? Szeretném tudni, hogy a 2001.03.14-én Ausztriában forgalomba helyzett papír nélküli mopedautóból hogyan lesz a vámhivatalnál 2001.03. havi... KONKRÉTAN....

 

A Ligierek kapcsán pedig lehet hogy van abban valami amit írok, még alkatrészáron se tudtad eladni a zöld motorháztetőset, ha Aixam lenne, 150-ért már rég elkelt volna vsznűleg. Aki az interneten utánaolvas, az nem akar Ligiert venni, se Chatenetet. Ha brutálisan olcsón adod, akkor persze csábító lehet. A JDM-re viszont van kereslet, a motor miatt. 

 

"Az azért megnyugtató , hogy Ausztriában soha senkinél nem tűnt el még semmilyen okirat , és ha eltűnt akkor költséget és fáradtságot nem kímélve pótolta , akkor is ha semmi különösebb további terve a járművel már nem volt ..."



Felesleges ez a cinizmus, jó lenne ha megpróbálnál elvonatkoztatni néha Tolna megyétől. Egyrészt 190 euró nekik nem nagy szám, tudod mennyibe kerül a legolcsóbb mopedautó biztosítás? 300 euró körül, és ez kint nagyon kevésnek számít. Úgy is hirdetik a kereskedők, hogy ezeknek csak 300 euró az éves biztosítása. Próbáld meg elfogadni, hogy kint más költségvetés szerint élnek az emberek, és nem szekszárdi kisnyugdíjasokról van szó, akik összespórolják a villanyszámlát. Másrészt elmondtam, hogyha forgalomban akarja tartani a járművet, akkor KÖTELESSÉGE pótolni. Láttál már pár Typenschein-t, abba van belevezetve a forgalomból való kivonás is, és minden. Ha nincs terve a járművel ahogy te írod, akkor kivonatja véglegesen a forgalomból és alkatrészként eladhatja papír nélkül, ennyi. 

Előzmény: Bakancs4 (34250)