csabibacsi1987 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 33636

Sziasztok!

 

Frissen várásolt E60 530D tulajdonosként lenne egy pár, számotokra valószínűleg bugyuta kérdésem.

Mivel se nem akartam dízelt, pláne nem automatába van pár félelmem. Németországban vásároltam az autót, itt is élek, először is szeretném az olajat minél előbb lecserélni, sose lehet tudni.

Mit érdemes kicserélni, és milyen olajat kell belerakni egy lassan 200 ezer km-t elért motorba?!

A másik gondom szerencsém sem volt, másnapra ahogy elhoztam itthon jelentkezett egy hiba "abgasprüfung" néven, ami ugye a "füstgáz" ellenőrzését hivatott képviselni, gondolom ez az alattam lévő szűrőt jelenti a kipufogónál...

A következő kérdésem az lenne hogy tudom-e esetleg takaríttatni, vagy azonnal újat kell vegyek?! Az előző tulaj szerint nem fontos újat venni állítása szerint csak egyszerűen szét lehet húzni kitakarítani, vagy fúrni rá 3 lyukat és kitakarítani. (Egyik ötlet sem tetszett annyira, de ha tényleg lehetséges probléma nélkül akkor nem vagyok szívbajos)

 

Egy kicsit az autóról is kérdeznék mire érdemes egy ilyen idős ennyi km-t futott motornál nagyon odafigyelni? Az olajfogyás mennyire normális ha esetleg enné az olajat?! Hidegen ha kap egy kövér gázt állóhelyzetbe lök egy kis halvány fekete füstöt, nem tudom ez normális-e esetleg már most valamilyen hibára utalhat nekem, illetve drága barátom szólt hazafelé a pályán hogy ha nagyobb gyorsításba kezdtem néha lökött egyszer-egyszer egy kicsit.

Egyébként ezektől függetlenül is szerelmes lettem, valószínűleg egy életen át fog tartani, és remélem nem fogok belőle kiábrándulni valami embertelen hibasorozat miatt... :))

 

Esetleg van-e itt olyan aki Debrecen és környékén nem mondom hogy guruja az E60-nak, de ért is hozzá és szereti is csinálni, vele szívesen találkoznék mert egyébként van pár kisebb hiba az autón amit nem bíznék bárkire. Az sem baj, ha nem Debrecenről beszélünk hazafelé elég sok nagyvárost érintek, csak szeretném jó kezekben tudni az autót...

 

Előre is köszönöm a válaszotokat, Csabi.