Törölt nick Creative Commons License 2014.06.19 0 0 34249

Bander már jóideje elérhető telefonon, és újra aktivizálta is magát ebben a szinvonalas magyar mopedautó bizniszben. Hirdet is az OLX-en, miért nem hívod fel, hogy adja vissza a Typenschein-t? Hiába fogod tudni lerendszámozni, a regisztrációs adóval rosszabbul jársz a Typenschein hiánya miatt. A Ligier Novák nagyrésze 2001-2002-es, nem annyinak fogják számítani, de ezt Te pont nagyon jól tudod. 

 

Ha interneten keresztül akarod eladni azt a Ligiert, akkor simán bukhatsz is rajta, mert szánt szándékkal senki nem akar Ligiert venni, aki kicsit is utánaolvas. Ha többe kerül a forgalombahelyezés a regisztrációs adó többlet miatt, akkor csak növeli a kockázatot hogy rosszul jössz ki belőle. Ha nem interneten keresztül akarod eladni, hanem falun belül elsózni valakinek, akinek nincs internete és nem tud utánaolvasni, az más. Én felhívnám Bandert a helyedben. 

 

Az osztrák Typenschein-t nem tudom hogy akarnád pótolni az utolsó osztrák tulajdonoson keresztül, ha nincs meg a Typenschein, akkor az utolsó tulajdonos adatait sem tudod, hiszen abban van benne. Kivéve, ha a sárga forgalmi engedély megvan. De ha már a Typenschein sincs, akkor az aztán főleg nem szokott meglenni.

 

A Typenshein-t a hivatalos márkakereskedőnél kell igényelni, 190 Euro. Az osztrákok nem szokták elveszteni, kint ez egy nagyon fontos okirat, amit nem is szabad az autóban tartani, se magával vinni, ez külön ki van hangsúlyozva. Ha mégis elviszi a lakásból a fogtündér, akkor a tulajdonos bemegy a márkakereskedésbe, bemutatja a forgalmi engedélyt amivel igazolja, hogy a saját járművéről van szó, és megigényli az új Typ.-t.

Te ugyan ezt megcsinálhatod ha odamész az Aixamod magyar forgalmi engedélyével, igényelhetsz Typenscheint ha tegyük fel Ausztriába akarsz költözni, és elindítod a honosítást. Pontosabban köteles is vagy igényelni és honosítani.

 

Tehát ha magyar forgalmival odamész, akkor szóba állnak veled. De ha beállítasz egy Devecserből - Rácalmásból frissen vásárolt suttyó adásvételivel, amin se rendszám, se évjárat, se motorszám (Aixam esetében csak tükörrel látod nagynehezen a beütött motorszámot a hátulján, a kis felragasztott matrica már vagy rajta sincs, vagy ha rajta is van olvashatatlan).....tehát ha egy olyan adásvételivel állítasz be, amin jóesetben csak az alvázszám szerepel pontosan, valószínűleg elhajtanak. Esetleg egy fél fokkal jobb lenne a helyzet, ha vinnéd magaddal a devecseri - rácalmási adásvételi szerződését is, hogy ők hol és mikor, milyen módon vásárolták Ausztriában, de ezt az adásvételi szerződést ők nem fogják neked odaadni ez szinte biztos.

Nem szabad összekeverni a Sulky-d papírjának itthoni eltűnését az osztrák renddel, mert ez Magyarország és nem Ausztria. Kint ez nagyon fontos okirat, itt lehet hogy a volt tulajdonos unokája szinezgeti éppen a Sulky-d papírjait, mert nem értékelik hogy mire való és mennyire fontos irat. Kint ha nincs meg a Typenschein annak oka van. Totálkár, Forgalomból való végleges kivonás.... másrészt ha tegyük fel mégis elveszti valahogy a tulajdonos, vagy lepisili a kutya, vagy a gyerek szétvágja ollóval, akkor a tulajdonosnak kötelessége pótolni. 

Előzmény: Bakancs4 (34248)