Ricsix Creative Commons License 2014.06.18 0 0 339364

Sziasztok!

 

Új vagyok a fórumon és szeretnék tanácsot kérni tőletek. Már nagyon régóta nézegetek, keresek egy w126-os coupet. Most úgy tűnik talán megtaláltam a potenciális jelöltet. Ez egy első kézből való 500 SEC, minden gyári papírjával, ennek ellenére most próbálok utánajárni, hogy minden hiteles-e, mert azért jobb félni, mint megijedni...

 

A klíma még r12-es, de a próbaútat követően eléggé csöpögött. Nyílván van lecsapodás, kondenzvíz, de én túl soknak tartom. Ennek mi lehet az oka? Valaki esetleg tudja, hogy az r134a-ra való átállás mennyire lenne költséges?

Az autó 1991.februári, rozsda nincsen rajta semelyik kritikus helyen sem, a tetőkárpit lóg, de azt kicserélik. A hátsó szélvédőn a keret mellett az üvegen vannak nagyon pici hólyagok, de ezek tényleg nagyon aprók. A benzinpumpa új, a kormánymű is rendben van, egyedül a fék van nagyon keményre beállítva.

 

Röviden talán ennyit az autóról. A kérdésem az lenne, hogy egy 500 SEC akár a mindennapos használatot is bírja? Az autó gyönyörű állapotban van és már elegem van a mai minden kütyüvel telerakott "matchboxokból" ezért tervezném a mindennapokra is. Napi szinten 30 km-t autóznék a munkahely és a lakás közt (15 km oda és 15 km vissza). Hogy viszonyulnak a V8-as benzinesek ezekhez a kicsi távokhoz. Tudom a benzinköltségben ez megmutatkozik, de az élmény remélem kárpótol.

Ha télen is használnám, persze nem minden körülmények közt, akkor hogy viselkedik a hidegben, a kasztni mennyire áll ellen a rozsdásodásnak?

 

Megmondom őszintén a fenntartási költségek miatt picit aggódom vagyis jobban mondva az esetleges javítási költségek miatt. Ettől függetlenül belvágnék, mert az autó az elmúlt 4 évet figyelembe véve a legszebb amit láttam. Megkérik az árát, de ez tényleg olyan állapotú amilyennel még nem találkoztam.

 

Válaszaitokat előre is köszönöm!