ötfelezős Creative Commons License 2014.06.17 0 0 58222

Fejfájós lett volna... Én többször jártam úgy, hogy műszerparkommal mérhetetlen volt, de érezni lehetett. Pedig gyakorlatilag más megoldás nincs, mint az, hogy folytonosan érzem, és a segítő körbejár a házban, és lekapcsol sorjában minden mérőt, majd amelyiktől megszűnik, amögött meg áramkörönként.

Innentől kezdve az a ciki, hogy az ember nem állítja a megrendelőt állandó rázásba, meg ő sem szívesen fogja, mert mi van, ha a hatás épp akkor kíván megsokszorozódni... Arról nem is beszélve, amikor csak a zuhanyozás közben érezték, ha megfogták a csapot. Térdig vízbe meg pláne nem szívesen áll az ember ilyenkor. :D Nomeg persze ha közben a cikmányos berendezést lekapcsolják, akkor is megáll a tudomány.

Én véletlenül jöttem rá, hogy van a filléres LCD kijelzős fázisceruza-félém, azon az első számjegy "kigyullad" ilyenkor, és azt használtam detektálni. Olyan érzékeny, hogy egy méter szakadt vezetéket is kimutat így, védővezető folytonosság nulladik ellenőrzésére szoktam használni. Minden más más műszer jobban leterhelte a "forrást", mintsemhogy jelezni tudott volna.

Csak azért szaporítom, hátha valakinek hasznára válik.

Előzmény: King_of_Giants (58213)