sancibácsi Creative Commons License 2014.06.16 0 0 7805

Csá!

Ab már megválaszolta félig. Vagy teljesen. Mindegy. Mi sem 1 felől közelítjük meg a dolgokat :-)

 

Ami a lényeg:

Fele, vagy harmada, teljesen mindegy!

A tűztér ajtóról sosem kell kormot takarítanom.

Néha azt a szürke hamut, (1,5-2 havonta) ami miatt opálossá, fátyolossá válik az üveg. Ez nem korom, hanem finom hamu liszt, ami rátapad.

Nem kell zsíroldó, egyebek. Egy nedves rongy, vagy papírzsepivel le lehet törölni!

 

 

A másik az élére állított, hornyolt vermikulit!

Nem akarom elvenni a kedved. De erre is van már megoldás. Építettem is többet már.

Vagyis olyan tűzteret, ahol a tűztér samottját az ajtón keresztül ki lehet cserélni. Ahogy te írod!

De!

Igazából az a véleményem, hogy a normál tömegkályhánál nem állítva van a samott/vermikult, ahogy a te képeden van! Hanem fektetve. És már több éves tűztereimnél sem repedt meg, vagy tört el a samott.

Mert!

Nem azért reped el, amiért te írod, (élbe, vagy fektetve, vagy a hő, vagy melyik hajlamos,....) hanem más oka van.

Tudod mit? Ha privát megkeresel, megírom neked, miért reped el a kandallóban, és miért nem a tömegkályhában!

Előzmény: kerecse9 (7802)