a14789 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 7770

Akár igazad is lehetne.

De nincs.

 

Aki emlékszik a dolog elejére, a lényeg a következő volt.

 

1. Xbácsi elkezdte hogy csak annak lehet igazi figyelembe vehető véleménye aki végzett valamilyen faiskolát, tehát elvileg képzett. Aki nem ilyen az gyárilag hülye.

- ez nem igaz, bárkinek lehet eredeti ötlete is volt is, nálam is előfordult hogy jött valaki és olyat szólt ami teljesen egyedi ötlet

2. Abszolút tekintélytisztelet volt, ás van, vakon elfogadnak bármit csak aki mondta annak neve legyen

- ez nem igaz, műszaki tudományokban nincs tekintély, különben még most is faekével szántanánk. A jogalkalmazás is ilyen hibás, baromi nagy hülyeségek alapján ítélkeznek, mert az a törvény és kész.

3. Ha valaki gyárt valamit és az működik, de ő nem kreatív akkor mindent elhárít, cáfol, ellenez, stb. Minden alapvető gondolkodás nélkül.

4. Egyértelmű hogy üzletféltésről van szó, hiszen ha megbukik a "régi tömegkályha" és az újnak jobb a marketingje akkor mit is fog csinálni a régit építő? Beáll sorba licenszet kérni? Na ne már :) Inkább támad mint a gép.

 

Fel sem tűnik neked hogy mindig a klikk támad és sérteget. Nézd végig a szóhasználatot. Ezt egy normális kocsmában nem merné megtenni ha nem fekete öves.

A becsületsértés alapeset náluk.

 

Természetesen ez némileg ingerlő is lehet és keményebb fogalmazást von maga után, kifejezetten akkor ha műszaki baromságot emlegetnek, mint az oxigén atom, stb.

De kályha műszaki téveszmék légiója tapasztalható. (A Construmán is egyébként, kész röhej miket állítottak ki, 2 cm üveggyapot a kazán szigetelése, stb.)

 

Rendkívül szórakoztató volt és hasznos az eszmecsere, mert sikerült felmérni hol tart ma a szakma, és ezt élőben is visszaigazolta a gyakorlat, a legtekintélyesebbek egyikével volt problémás kályha miatt találkozóm és sikerült bebizonyítania hogy lövése sincs a dolgok lényegéről.

 

Őszinte javaslatom, hogy a kályhás szakmának kérnie kellene a BME magasan képzett előadóitól hőtan, áramlástan ügyekben egy egy 1-2 hét -tanfolyamot, gyakorlati számításokkal, fizetős módon.

Ha van érdeklődés megszervezem Balatoni szálláson (50 szobás hotel kapcsolatom van, szezon végén.)

Kaphatnak oklevelet is.

 

Talán akkor eligazodnának a valós fizikai környezet működésében. ezt önképzés keretében lehetetlen elvégezni (kipróbáltam).

 

Mivel folyamatában az én véleményem is változott a tapasztalatok miatt illetve megkutattam azokat az érdekességeket amelyeket a hőtan is furcsán kezelt, és konzultáltam ilyen területen magasan képzettekkel, nyilván nem volt mindig a francia diplomácia szerinti a válaszom azokkal szemben aki szeretnek bunkó módon megnyilvánulni , simán sértegetni.

Aki szelet vet vihart arat, aki hülyeségeket beszél ne reménykedjen hogy udvarias választ kap.

 

Az egész egy pszichológiai minta példa is, akinek sikerélménye volt mint kályha építő képtelen elviselni azt hogy amit csinált nem tökéletes, esetleg orbitális hülyeség is.

A tömegkályha hagyományos formája halott, ezt észre kellene venni.

Sosem lesz belőle elterjedt eszköz, mert több a hátránya mint az előnye.

De ez nem érdekes, feljavítható, és akkor jobb mint a többi.

Előzmény: Szentpet319 (7767)