Sz.Nikki Creative Commons License 2014.06.13 0 0 26226

Sziasztok!

 

Már lassan egy éve követem a fórumot, 5 évre visszamenőleg elolvastam a hozzászólásokat és szeretném megköszönni az aktív fórumozóknak azt a rengeteg hasznos infomrációt, beszámolót, amit megosztotok az érdeklődőkkel. Többek között a beszámolóitok hatására választottuk végül a Maldív-szigetekt nászutunkra.

 

Egy ideje már küzdök a sziget választás "problémájával" és sikerült leszűkíteni a listát 4 szigetre, de itt most teljesen elakadtam. Mikor az egyik szigetről olvasok, akkor úgy érzem, hogy ez lenne a tökéletes, aztán mikor a másikról, akkor meg, hogy inkább ezt kellene választani. Persze tudom, hogy nincs rossz válsztás és mindegyik sziget fantasztikus, de lehet, hogy csak egyszer jutunk el erre a paradicsomi helyre és ilyenkor törekszik az ember a lehető legjobb választásra.

 

Szóval a 4 sziget:

 

Kuredu/Komandoo (JBV)

Kuramathi (DBV)

Reethi Beach

Palm Beach

 

A legfontosabb szempontok a nagyon szép, finom homokos part, a dús növényzet és a szuper all inc. ellátás. Bár nagyon szeretünk sznorizni, de tudom, hogy nem lehet mindent egyszerre, így a reef az, amiről inkább lemondanánk, illetve a szoba is másodlagos, úgyis csak aludni járunk oda! :)

 

Kureduval a kétségem a part, pontosabban a tenger. Nagyon sok videót megnéztem és sokszor láttam, hogy nem volt igazán szép türkizkék a tenger, mintha túl alacsony lenne a víz és inkább már ilyen "pocsolyás" lenne. Csak egy-egy részen ilyen a part vagy ez csak a videókon tűnik így? A hozzászólások alapján itt valószínűleg Sangu JBV választanánk, viszont azt most olvastam a legfrissebb Tripadvisor-os értékelésekben, hogy átalakítják a Sangu éttermet, illetve a környékét, talán még medencét is építenek. Erről van valakinek infoja, aki mostanában járt a szigeten, hogy meddig tartanak a munkálatok?

 

Kuramathin nagyon tetszik a dús növényzet, a képek alapján fantasztikusak a bárok, éttermek és az all inc. ellátásról is csupa jót olvastam. Itt is a part az, amivel kétségeim vannak, többen írták, hogy koralltörmelékes, köves. Javasolták a DBV szakaszt, de ha jól láttam, ott is vannak hullámtörők, ezek nem zavaróak? Van esetleg erről a szakaszról valakinek fényképe?

 

Reethi Beach az most került fel a listára, talán Bandos beszámolója alapján, egyszerűen csak megtetszett, még nagyon alaposan nem jártam körbe a dolgokat.

 

Palm Beach-en pedig a növényzet, amin hezitálok. A parti képeken úgy láttam, hogy a tengerparton egyáltalán nincsenek pálmafák, inkább csak magasabb bokrok. Itt mi a véleményetek a sziget növényzetéről? Van esetleg olyan rész, ahol a parton is vannak pálmák?

 

Bocsánat a hosszúra sikeredett hozzászólásért, remélem, hogy akik jártak már valamelyik szigeten, esetleg még összehasonlítási alapuk is van tudnak segíteni legalább egy szigetet kizárni. :) Köszönöm!