Bakancs4 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 34229

Itt sem volt egyszerű eleinte . Én a magam részéről elértem , hogy egy jogszabályt  -- annak egy szakaszát -- értelmezzenek és és végrehajtsák . Eleve azzal kezdtem , hogy a kinyomtatott jogszabállyal bementem az NKH helyi központjába érdeklődni : beszéltem az illetékessel , aki elismerte , hogy erre valami körlevél , és átirányított a vizsgabázisra . Kimentem oda is -- akkor már azzal , hogy a központtól N.N. csoportvezetőhöz küldtek -- és beszéltem az érintettel . És addigra leleveleztem az országos szervvel az adatmegállapítás mikéntjét . Ezt nem hangoztattam a vizsgabázison , hanem megkérdeztem : honnan lesz adat ? Ők kérték ,hogy amit tudok hozzak -- netről , másik járgánytól , márkakereskedőtől , valami legyen , ne nekik kelljen vadászgatni ezekre .

Ezek után még egyszer átmentem a papírokkal , hogy jó lesz-e , és utána vittem a járgányt . Meghogy mikor hozzam , volt amikor mondták , hogy a héten ne , mert szabin vannak páran , kevesen vannak benn ; szóval egyeztettem .

Valószínűleg nekem is meggyűlt volna a bajom , ha beállítok a járgánnyal és lobogtatom a jogszabályt , hogy ezt most azonnal vizsgáztassák le .

Az okmányirodába is előre bementem , az ügyintéző eléggé elutasító volt , de a csoportvezető úgy látszik már tudott írni-olvasni , mert hallott a jogszabályi kedvezményről , és meg tudtam vele beszélni  a részleteket . Utána kezdtem el az egész cécót .

A kedvező helyi tapasztalatok alapján próbáltam távsegítséget nyújtani másoknak ( más megyékbe) is , de nem sok sikerrel . Hiába küldtem el a jogszabály szövegét és nyomtatta ki az illető : a helyi NKH vizsgabázisán kerek-perec kijelentették , nekik kell a külföldi papír . Amikor -- a megyét meg nem nevezve -- erről is érdeklődtem a NKH országos központjában annyit reagáltak : be kell vinni a járgányt , ki kell fizetni a díjat és megcsinálni a vizsgát . Ha elbukik a dolog akkor rá lesz írva a határozatra , hgy miért utasították el -- akkor lehet fellebbezni . Végülis logikus .

 

Szóval semmit nem adnak ingyen , én feccöltem bele annyit , hogy működjön  a dolog,  és nekem ennyit megért . Más mennyit áldozott erre a dologra ?

Előzmény: Törölt nick (34220)