sancibácsi Creative Commons License 2014.06.12 0 0 7753

Ha olvasod az elejétől?

 

Az nagyon jó!

A vége a topiknak gyakorlatilag off.

Az elején sok minden, érdekes, és alap elhangzott.

 

Sajnos van 2 dolog, ami miatt sosem tudott azzá lenni a topik, amivé sokan szeretnék, szerették volna ha válik: igazi érdemi szakmai fórummá! :-)

Az oka, meglátod, ha beleolvasol, hogy a gyerekcipőben járó tömegkályhával, vagy fogalmazzak úgy, hogy kezdeti megjelenésével egy időben megjelentek a fórumon:

-1.

No name nick-el, nem publikus e-mail-al kályhások! Olyanok, akik nem merték bevallani, valamiért hogy tanulniuk kell. Ez nem derogált már nekik, vagy nem tudom mi lehetett a háttérben. És úgy követelték mondják meg ezt, vagy azt hogy kell csinálni, meg A4-es rajz.

 

-2.

Illetve akik teljesen képzetlenek voltak. És valahogy úgy jött le nekik, hogy a cserépkályhát építeni nem egyszerű, nem fog menni nekik. Ahhoz érteni kell, meg ... De ennél a tömegkályhánál már csak a téglákat rakjuk a malterbe: megy ez! (Valóban volt aki a cementes malterre gondolt, meg fagyállót akart belekeverni :-)

És sorban jöttek a kudarcok is. A netes, fotós valamilyen szintű reprodukciók. Amiről 1-2-ről volt ide visszajaelzés. És kérdés, hogy vajon mit rontottak el, és hogyan?

Meg valamilyen szinten más forrásból a feltöltött képek is árulkodtak a hozzáértőknek, hogy valamik nagyon el lettek rontva.

(Aztán sorolhatnám még a 3. 4. es, meg többi ponttal: Pl a piacféltő cserépkályhások, akik látják ezzel nem lehet olyan napidíjat kapni, sőt nem kell 5-8-10 évente átrakni: akkor mi lesz majd, és a többi, és csak kritizáltak, szapulták a tömegkályhát.... Meg az ötletelők. Valami szellem megcsapott itt sokakat. Ez egy új dolog. Gondolták. És akkor az újat még egy teljesen új dologra akarták kicserélni,... Szalmabála, egyéb ötletelések,....)

 

De ez már csak történelem.

Tehát csak arra akarok célozni, hogy valódi szakmai fórummá sosem tudott válni ez a fórum ekkora ellenszélben. És ilyen ellenséges, destruktív légkörben. (Hát ez mára sem változott meg :-(

Az érdemi szakmai munka, és tapasztalat átadása, a tudás megosztás inkább a meeting jellegű csoportos építéseken, bemutató építéseken folyt.

Én magam sem szívesen megyek olyan mélységben a dolgokba itt, mint ahogy ott egy ilyen közös építésen teszem.

Ráadásul tudom, hogy ott gyakorlati ismeretet is lehet szerezni/(átadni) valamelyest. Felületest, de sokkal több mint a semmi! Hiszen így sz.gép elől lehetetlen gyakorlatot szerezni. És tapasztalatból mondom, mivel én is tartottam már: sokszor az építés közben, a munka során jönnek fel, merülnek fel újabb kérdések. Amiket nem értenek, vagy akkor látnak, tapasztalnak először, stb.

Szóval jó olvasást, és kitartást kívánok!

És ezek fényében értelmezd az olvasottakat :-) Ne add fel!