mjevsrsh Creative Commons License 2014.06.11 0 0 73205

Szia

 

1. amit akarsz meg pénzben belefér. ( Bosch, Buderus, Viessmann t ajánlanám)

2. Tágulási t. benne van a kazánban az elegendő egy ekkora rendszerhez.

3. Automata légtelenítő a rendszer magas pontjaira kell, radiátorban csak kézi van csak feltöltésnél kell használnod.  Igen függ a csővezetéstől de mindig a magas pontra kell tenni.

4. Ha ötrétegű elvakolva akkor ne kulcsos legyen hanem préselt( lehet kölcsönözni, vagy addig oda is adják a boltban ahol a csövet meg az idomokat veszed). A csőméret legyen a kazánnál 32 inkább, utána két fele ágazik T-idommal 3-3 radiátort kötsz rá( 2 kör), innen lehet 25 vagy 20 is akár. Utolsó radiátor 16 os.

5. A legtöbb radiátorhoz van egy kb méret légköbméter alapján kiválasztod és kész. A különbség köztük minőségben van, vékonyabb acéllemezből van esetleg olcsóbb festék stb. Fűteni mind ugyanúgy tud.

6. Termofej+szeleptest=1, vagy kézi szelep amin nincs termofej. Mind2 szabályzó szelep és a radiátor előremenőjébe kell tenni, kell még a visszatérőbe is egy visszatérő szelep beszabályzásra. Szóval radiátoronként kell egy szabályzó és egy beszabályzó szelep.

7. 200K füstcsővel együtt az azt jelenti, hogy felejtsd el az időjárásfüggő szabályzást. Termosztát és kapcsolgatja majd az a kazánt, de abba a helyiségbe amibe van oda ne tegyél termofejet.

8. Kazánban van szivattyú, ha nem 20as csővel indítasz, ahogy tervezted elbírja az egész rendszert.

Külön akarod szabályozni a ház részeit vagy miért akarsz több kört külön szivattyúval? Nem akarod.

 

Extra pont: Gáz szerelésnek ne kezdj neki az nem játék, terv is kell meg szolgáltatónak is át kell venni.

 

Tényleg nem akarok pöcsnek látszani, de nem akarok egy végeláthatatlan vitába keveredni senkivel.

Ahogy láttam ez nem jött össze :D

Előzmény: kssthomas (73164)