pavarotti Creative Commons License 2014.06.10 0 0 61247

Kondenzációshoz majdnem biztosan cserélni/bélelni kell a kéményt - persze attól függ jelenleg miből van.

+Engedélyek.

Ha megveszed, alapvetően 3 választásod van:

 - nem cseréled (nyilván padlófűtésre nem túl jó, max. pufferrel.) Helyette pl. hőszigetelsz.

 - cseréled. Jó sok pénzt félreraksz, idővel készülsz kéményre,készülékre,engedélyekre

 - Cseréled, engedélyek nélkül. Szerintem van rá jó esélyed, hogy ez (most még) nem tűnik fel senkinek, majd 10 év múlva ha gond lesz azt mondod Te így vetted, szerintem elévül..  (Ez a tervekre/engedélyekre vonatkozik, nyilván kéményből mindenképp kell a kondenzációshoz a megfelelő.) De majd KömKel megmondja e forgatókönyv realitását.

 

Az "akkori kor szerinti modernebb" dupla hőszigetelés valószínűleg nem túl jól szigetel mai kor szerint. Viszont új ablak árának töredékéért újra tudod üvegeztetni valószínűleg 1.1 k értékű dupla-üvegre, és felújít(t)a(t)ni új gumikkal, vasalat igazítás szükség szerint csere - elég jó kompromisszumot kapsz.

 

Ha már van beruházási kereted (gondolom abból hogy át akarod alakítani padlófűtésre), inkább a hőszigetelés növelésén gondolkodj első körben. Homlokzati és tető egyaránt.

 

Apróság(nak tűnik) még, hogy a kondenzációs kazánban képződő kondenzátumhoz kell csatorna-kivezetés (vagy bevezetés, vagy hogy mondjam) - csak azért szólok, mert manapság előfordulhat hogy a mesterek akkor szembesítenek ezzel amikor már megvetted és szerelik fel... - ha nincs a közelben, komoly fejvakarás lehet.

 

Előzmény: szasa6 (61244)