Kriszta_TB Creative Commons License 2014.06.10 0 0 94

Sziasztok!

 

Hátha segíthetek... :) és segítséget kaphatok.

 

Én kb. 20 éve vagyok napallergiás, amit a Triregol nevezetű fogamzásgátló szedésének köszönhetek (szerintem). Borzasztó!!! Fokozatosan alakult ki, most ott tartok, hogy árnyékban, a strandon is kijön. Nekem csalánkiütéseim vannak, minden évben máshol koncentrálódik, de a mellkas és az alkar állandósult + a fülemen jön ki mostanában. Volt, hogy a fülem kiszedresedett és a nyakam bedagadt. Köszi 21. század!!! :(

 

Amit kitapasztaltam:

1. a szoli időben elkezdve jót tesz, késlelteti a pöttyök megjelenését és jobban bírom a napot.

2. BÉTA-KAROTIN!!! Szedve (én Bio mozsarast szedek) + karotinos fényvédő krém!!! Tapasztalat, hogy ritkán lehet kapni és nem olcsó. Én Görögországban vettem meg az elsőt és el voltam ájulva tőle! Barnultam és a viszkető pöttyök sem jöttek úgy ki! Sajnos az ott vásárolt márkát már nem gyártják... :/ Persze, ami jó, az minek!

3. Allergiára való gyógyszer szedése: Claritinnel kezdtem, de ez már kevés, már nem nyújt megfelelő tüneti kezelést. Tavaly Allegra fortét szedtem, de idénre (gondolom a sok reklámnak köszönhetően) duplájára vitték fel az árát, így a gyógyszerész javaslatára Flexgen 180 mg-ot szedek, ami jóval olcsóbb és talán még jobb is, mint az allegra.

+ CALCIUM!!!! minden nap, de ha kijönnek a pöttyök, akkor koncentráltan szedem.

 

Imádom a napot, imádok a tengernél nyaralni és nem vagyok hajlandó lemondani erről, úgyhogy minden lehetőséget megragadok, hogy szűnjön az allergiám! 

 

Jó lenne, ha elmúlna, de már remélni sem merem.

 

Ezek a módszerek, mind az saját tapasztalatom!!! Amikor elmentem annó orvoshoz, szinte kinevettek, hogy olyan nincs, hogy NAPALLERGIA! Köszi! Pedig nekem volt. És csak tüneti kezeléseket kaptam. Most már - a sok negatív tapasztalat miatt - el se megyek orvoshoz! Talán tudjátok miről beszélek...

 

Ha valakinek lenne még ötlete, akkor kérlek segítsetek!