Kerti Zoli Creative Commons License 2014.06.02 0 0 32215

Sziasztok!

 

Nem kicsit vagyok tanácstalan, segítségetekre és/vagy tanácsotokra volna szükségem.

 

Az ALAN95 teszteltem volna egy szomszéddal. Nem jött össze a kapcsolat, én ritkán és akkor is nagyon halkan,zajosan hallottam. Ő engem nem hallott.

Kettőnk között van vagy 150-200 méter légvonalban, pár lombos fa takar csak be. Tiszta rálátás volna amúgy. Ha ő pmr rádióval ad, én antenna nélkül veszem, csak a kopasz bnc csatival.

PTT nyomás közben nálam a kijelzőn nem mutat semmi erősséget. RX-ről átvált TX-re, lenn a skála átvált pwr-re, de nincs semmi "kitérés", marad nullán.

Tovább tesztelve a president taylor műszere, ha adásra váltok, kilendül. SDR vevőnél is látszódik, hogy adásra kapcsoltam. Ezekkel csak az a baj, hogy túl közel vannak az ALAN-hoz, távolabbról nem tudtam kipróbálni.

Messzi, távolabbi adásokat mindketten vettünk, tehát a frekvencia stimmelt. Én vételre használtam az eredeti antennát illetve egy másik antennát, ami pmr-re van kihegyezve. Adásra csak az eredeti antennát.

Az alan95 a antennáját betekerve a president taylorba, a szomszéd simán érthetően vett. Mindezt AM modulációban tettük meg, mert neki a rádiója csak ezt tudja.

Az alan95-öt én egy 12V/1A tápról hajtottam meg, a kijelző nem vibrált nem halványult el, ha adásra kapcsoltam, tehát gondolom elbírta.

 

Az én tippem, hogy az alan95 végfoka el van szállva...Jól gondolkozok?