Abádszalóki Creative Commons License 2014.06.01 0 0 363

Kedves (kempinghez)!
Véleményem szerint nem kellene elküldeni senkit rögtön a p***-ba!
Kicsit tájékozódnál a dolgokról és máris látnád, miért is van neked a belépő ingyen! Az Idegenforgalmi Adót mindenképpen meg kell fizetned, amiért eddig nem is kaptál semmit. Most a város vezetősége úgy döntött, szakítva a régi hagyományokkal, este is zárva lesz a strand kapuja, ellenben a szállóvendégek a (jelenleg 400 Ft-os) IFA-ért cserébe ingyen megtekinthetik az esti programokat, amiért azelőtt 2-4 ezer Forintot is elkértek. Ha érdekel, miért is zárták be a kaput, kutakodj a bűnügyi statisztikában, s látni fogod, nem biztos, többet hozna az Iparűzési Adó, mint amennyi megmarad a vandálkodás helyett. Gondolom elég érthető így a döntés és már nem is akkora marhaság.
A vendéglátás maga sehol nem hagyomány, hanem mindig hagyományra épül. A helyi hagyományokról viszont sejtelmed sincs, máskülönben nem lövöldöznél vaktában. Érdemes lenne körbetekinteni a helyi hagyományok után kutakodva, itt, ahol több hagyomány csoport is találkozik. Mi nagyon tudjuk sajnálni, ha üzeneteink nem világosak számodra és nem jutnak el hozzád, pedig a helyi- és regionális közösség nagyon is szép vidéket, hagyományokat, programokat mutatna mindenkinek.Mi több, nálunk van kultúra is és senkit nem küldünk melegebb éghajlatra!
A vendéglátás egy bonyolult egymásra épülő rendszer, (szórakoztatás, étkeztetés, büfé, strand, szállás...)  melyben sajnos sok kompromisszumot kell kötni, egyik egység sem létezhet a másik nélkül, amit átlátni sokszor az sem képes, aki benne van, így egy mondatban, tömören lehúzásnak nevezni valamit, amihez nem is értünk, kicsit abszurd. Külső szemmel egyszerűnek tűnik, veszel egy sört X-ért, eladod 2X-ért, X pedig a zsebedbe marad... Ez sajnos nem így működik.
30 év alatt többször is felújításra kerültek az utak, s hála az Öreg-Istennek, nem mindenki korlátozott látásmódú és volt rajta forgalom becsületesen, ami tönkre tegye. Sajnos ebben is nagyot tévedsz, az út nem hozzánk tartozik, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt munkája lenne, amit amint lesz rá megfelelő kapacitása, minden bizonnyal meg is csinál. Örömmel mondom el, a Kunhegyes-Abádszalók közti útszakasz új útburkolatot kapott, így nagyon jól lehet rajta közlekedni! Ezzel megint csak vaktában lőttél!
Azért köszönjük hozzászólásodat, mert a kritika is vélemény, melyből le lehet vonni a tanulságot.: Vannak akik szívesebben alapoznak a rossz beidegződésre, mintsem meggyőződnének a valóságról." Mindenki tudja, hogy semmi nincs ingyen."

Előzmény: Kempingez (362)