kukucs33 Creative Commons License 2014.05.29 0 0 73298

Ez a rész stimmel. De ennyire nagy anyagot nem is ezzel a kiegészítővel oldanék meg. Általában kisebb (<1m) és könnyebb darabokkal dolgozom, ha valami nagyobb jön mégis, arra van görgős bak.

Én most arra a problémára keresem a megoldást, hogy mikor betolom az anyagot, akkor a behúzóhenger mikor megfogja, az anyag eleje valamelyest felemelkedik és a kés jobban belekap. Azzal, hogy az eredetileg rövid asztalt meghosszabbítom, sikerül nagyobb felületen alátámasztani a betolt anyagot, így ez a kellemetlen "mellékhatás" elmúlik. Legalábbis erősen bízom benne.

A hosszabbítás úgy néz ki, hogy egy ~ 18-20 mm vastag egyenes bútorlap darabból vágtam egy megfelelő szélességű, jó hosszú darabot (nem mértem le, amekkora volt akkora maradt, kb. az egyengető asztal hosszával egyezik), azt úgy alakítottam ki, hogy 45°-ban oldalra döntve pont be tudom tolni és rá tudom tenni az eredeti asztalra, az alján a merevítőknek a helyét kimartam, a gépház éleinek is ki van ráspolyozva a hely, így előre-hátra max 2-3 mm-t tud elmozdulni, oldalra meg még kevesebbet. Viszont a hosszirányú billegése nem megoldott, erre kellene valami rögzítő alkalmatosság. Az eredeti asztalt nem szeretném átfúrni, ezért egyelőre valami beakasztós dologban gondolkodom, így alakult ki az elképzelésem egy ilyen "Z" profilos lehetőségről. 

Előzmény: halaloszto (73297)