.mf Creative Commons License 2014.05.28 0 0 5777

Kösz a válaszokat!

Én egyszemélyesben gondolkozok. Valami, ami kicsire hajtható és már elfogadhatóan kényelmes - eddig elvoltam egy max ~10 cm vastag vízi matraccal is, és a Decathlonban kavics-ágyon kipróbált 2.3-3 cm-es A200 UL matrac is már elfogadhatónak tűnt.

A vízi matracot vittem a hétvégén is egy ottalvósra, a legnagyobb gondom vele a kicsi, összeszorítós szelep és a sok borda kis átjárással, ami miatt sok hajtogatás és szelep-szorítgatással (és idővel) jár a leeresztés. Ez a nagy kérdőjel nálam a felfújós matracoknál, hogy mennyivel egyszerűbb felfújni ill. leereszteni. (Elektromos pumpa nem játszik, sportmotor generátora és akkuja nem erre lett méretezve; plusz több helyet foglal, mint egy kis pumpa). Az önfelfújósaknál pedig az a kérdőjel, hogy mekkorára lehet hajtogatni. Az A200 UL tetszett, de az összes többi elég nagy volt leeresztve-összehajtogatva (térfogatra).

S ha már itt vagyok: tudtok-e még valami boltot vagy webshopot ajánlani a Decán kívül, ahol egyéb túrázós-kempingezős apróságokat jó áron lehet beszerezni? Pl. olyanok, mint behajtható fogantyújú fémbögre, "bladder bag" (összehajthatós kulacs), stb.