Nyakas Jakab Creative Commons License 2014.05.24 0 0 5769

Szia!

 

Elég kicsi a valószínűsége, hogy a hűtőd tönkremegy a szállítástól, főleg, hogy eltörjön belül egy cső. A mozgatáskori, szállítás közbeni zörgés természetes, mert mint ahogy írtad a kompresszor+motor egység rugalmas felfüggesztéséből ered. Belül rugók tartják ezt az egységet. (megboldogult háztartásigép-szerelő koromban láttam ilyet) Előfordul ugyan, hogy valamelyik rugó eltörik és ilyenkor induláskor és leálláskor is koppan a kompresszor, de ez sem sűrű hibajelenség. Én több mint 10 éve hurcolászom ugyan azt a kompresszoros hűtőt magammal a lakókocsiban, második hűtőként, minden probléma nélkül.

 

Ami tény, hogy a kompresszoros hűtők hatásfoka lényegesen jobb az abszorpciósnál, hátránya az, hogy nem működik 12 voltról (bár csillagászati áron 700€-tól létezik 12 voltos) és sajnos nem hangtalanok, de ha valakit nem zavar a minimális zaj, akkor mindenképpen érdemesebb kompresszorost venni. Az abszorpciós nem , hogy 40 fokon, de már 30 fok felett is nagy hatásfok vesztéssel dolgozik, sőt akár le is állhat a hűtése. Nekem a lakóban a kinti 20 fok mellett fél állásban is tökéletesen hűt, de 30 fok felett nem nagy durranás.

 

Még annyi, hogy a kompresszorosnál eléggé megoszlanak a vélemények a szállítást illetően, van aki azt mondja, hogy nyugodtan szállítható fektetve. Nálunk alapvető szabály volt, hogy hűtőt soha nem szállítunk fekve, én a mai napig ehhez tartom magam. Javítottam jó pár fekve szállítás miatt ledugult hűtőt.

 

Üdv: NyJ

Előzmény: Manac ;-) (5718)