Bakancs4 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 34003

Köszönöm a gyors reagálást . A továbbiak nem neked szólnak , hanem a cikk szerzőinek .

Szóval nincs túl nagy véleményem az autós újságírók többségéről . Talán azért mert autósok , vagyis képtelen kilépni az AUTÓ fogalomkörből . Ezt ráadásul tovább szűkítik az általuk definiált fogalmra -- ugye ismert kifejezés ,  hogy a Trabant nem autó , a Dacia 1310 nem autó , az 1994-es FIAT Ritmo nem autó stb. -- szóval ez nekem nem túl szimpatikus . Süt belőlük az ellenérzés minden iránt, ami nem 100 lóerős legalább és nincs mindeféle luxussal felszerelve . Hogy az emberek jelentős része nem ilyen kocsival jár -- némelyike még akkor se , ha mag tudja/tudná fizetni -- azzal nem törődnek .

Nyilván egy ilyen összehasonlításban a Te járműparkod ( Ape50 ; ApeCaer TM703 és a jelenlegi Aixam 400) igencsak lekicsinylő besorolást kapna az efféle autós uraktól . Hogy az Ape50 éveken át hűségesen hordott téged munkába egy kiasutónak a becsületére váló futásteljesítménnyel az nem számít .

Azonfelül : De gustibus non est  disputandum ( Az ízlésről vitatkozni nem lehet ) .  Bár erre utaltak az elején  , de azért cikknek van valami magabiztos isteni kinyilatkoztatás jellegű mellékíze .

A hozzáértésüket pedig jól jelzi , hogy a 9 autó ( gépkocsi )  mellé betettek egyet ami nem az , semmilyen kritériuma alpján nem tekinthető annak -- és jól le is hordták . Ennyi erővel az MTZ80-as traktort ( az is fülkés 4 kerekű ) vagy valamelyik lakókocsit is leszólhatták volna .

 

Egyértelműen az jön át : ne ezzel a minjárgánnyal van bajuk , hanem az összes efféle szerkezettel . Sosem szívleltem a korlátozottan gondolkodókat .

 

Egyetlen pozítívuma a cikknek , hogy megtudtam : miféle szerzet ez kis masina . Nekem tetszik , teszem hozzá : nem a járókelők tekintetét kell állni , hanem a benzinkutasét , amikor az általuk oly nagyratartott benzifaló dögöt -- amit persze egyedül használsz -- telenyomod a kútnál és pislogva leolvasod : mibe került ez a párszáz km neked . Hogy az a kis műanyag háromkerekű a 1/10-edéből is elvisz a városban , ott is parkolsz-megfordulsz vele ahol a "normális" kocsi be sem fér az nem számít .

 

Nagyon nem tudják a helyükön kezelni a dolgokat .