Astrojan Creative Commons License 2014.05.24 0 0 900

Na, egész normális húrokat pengetsz. De ennek ellenére nem így van.

 

Nincsenek irreverzibilis folyamatok, csak reverzibilis folyamatok vannak. Minden folyamat oda vissza lejátszódhat és lejátszódik elemi szinten. Az irreverzibilitás azt jelenti, hogy ezen rendszerből kiszabadulnak részecskék és ettől kezdve nem vesznek részt a visszaalakulásban mert eltávoztak.

 

De ezek a folyamatok is visszafordíthatóak megfelelő energiabefektetéssel, megerőszakolással ha úgy tetszik, mert a folyamatok mindig valamiféle egyensúlyra törekszenek ami oda-vissza folyamatokat feltételez.

 

Ha a Nap mellé teszel egy másik Napot, mondjuk egy sokkal nagyobbat, akkor már nem lesz annyira nyilvánvaló a Nap irreverzibilis energialeadása, mert éppen fordítva lesz, ő vesz fel energiát a nálánál sokkal nagyobb, energetikusabb szomszédjától.

 

Nincs olyan, hogy az idő előre halad, vagy az időnek iránya van, mert az idő nem egy fizikailag létező dolog hanem egy definíció. Az általunk definiált időt mi ruházzuk fel tulajdonságokkal és a végén azt képzeljük, hogy az talán visszafelé is tud haladni vagy lelassul esetleg megáll.

 

De nem tesz ilyet hiszen nem is létezik.

Előzmény: Hezitáló0 (897)