extraisti Creative Commons License 2014.05.23 0 0 338206

Sziasztok!

Szeretném ismételten segítségeteket kérni.

Még mindig azzal a hibával küszködöm amióta megvettem az autót. Hidegen első indítás után leesik a fordulat majd magától felemeli, kissé fulladozik, gázadásra lentebb esik a fordulat, majd ezt követően kb fél perc beáll az alapjárat elfogadhatóra, de ilyenkor is, ami már a vidón is látszik nagyobb gázadásra nem hogy felpörögne egyből, hanem fullad egyet, és úgy pörgeti. Menet közben is sokszor be-be rángat gyorsításkor torpan, szóval nem az igazi. Valamint észrevettem már azt is hogy néha gáz visszaengedéskor durran egyet-kettőt. (szóval szerintem a gyújtás sem az igazi.)  Már jó pár dolgot kicseréltem rajta, többek között: új légtőmegmérő, gyertyák, benzinszűrő, új hosszhordásszíj, új fékbetétek.. Ja meg csináltattam egy diagnosztikát is, arról is csatoltam a képet, hogy milyen fennálló hibákat dobott ki. Ja azt már nem is merem mondani, villamossági problémák is lehetnek szerintem, mert a klíma sem működik, feltöltettem gázzal, de hiába, mert nem kapcsol a klímakompresszor. a csatlakozóját kimértem, nem kap áramot, tehát ott a hiba, csak nem tudni miért nem megy el odáig az áram. Ja és egy ideje a digitklíma panel minden leállítás után vissza áll alapra (LO). Tehát minden indításkor be kell állítgatnom a hőfokot. Kissé zavaró ez is. Nem tudom miért nem jegyzi meg az utolsót.?

Egyébként voltam már vele több szerelőnél is, de eddig mindenkin kifogott, nem tudták megcsinálni, csak találgattak.  (Még azt tippelték, hogy lehet az benzinpumpa is a ludas. Valóban?) Feleslegesen nem akarom azt is kicserélni... Unom már!

A mai napon videóra vettem a hibajelenséget, így jobban látjátok, hogy mit alkot gázadásra, valamint a folyamatosan max fordulaton pörgő venti hiba is látszik rajta.

Először is szeretném én kijavítani a hibát, de ha kifogna rajtam, esetleg valaki nem tudna ajánlani egy jó autószerelőt, aki valóban ért a Mercikhez is, Miskolc vagy Tiszaújváros közelében?

Előre is köszönök minden segítséget.

Itt az általam készített videó a hibajelenségről: