Tukuljac Creative Commons License 2014.05.19 0 0 337976

Na, helyben vagyunk...

Igen, a lehetőségek megengedik, de miért költsek rá indokolatlanul sokat?

 

Amit szeretnék egy kis törődés után megbízható, biztonságos (nem papírból épített), kényelmes családi autó, a minimális kényelmi (klíma, szervókormány) és biztonsági (légzsákok) extrákkal, ami azért még nem egy nagy batár, de jól elférünk benne hárman-négyen. Ezen kívül még racionálisan fenntartható és szervizelhető legyen, és mutasson is.

Nem zavar, hogy akár 15-17 éves.

 

A gázzal gazdaságosabbá lehetne tenni (csomagterében meg elfér). Ahogy számítom 1 év alatt a gázszett behozná az árát és nem is pöfögnék el annyi káros anyagot mint a benzinnel.

 

Szerintem erre egy szépen rendben tartott vagy általam rendbe hozott C-s Merci megfelelne, de miért is vennék 2,5 TD-t vagy 2,8 benzinest, ha az erejét nem használnám ki az elővárosi közlekedésben? 

 

A formája még ma is kívánatos, a benzines motrojairól nem hallottam rosszat, alkatrész árai viselhetőek tűnnek, és tetszik is, akkor miért ne vehetnék egy ilyet inkább, mint egy 10 éves bármilyet 800.000.- Ft alatt?

Szerintem ezzel jobban is járnék hosszú távon is!

 

Ja igen, a lehetőségek...

Lehet, hogy elhiszitek lehet, hogy nem, de vehetnék új autót is.

Ugyanakkor nem szeretém ha abban állna pár millió forintom inkább más dolgokra költeném a különbözetet. Nekem nem derogál öreg autóval járni. Négy éve amikor elkezdtünk építkezni akkor is eladtam az szép drága autónkat és vettem egy 14 éveset aprópénzért. Még egy kevésből úgy rendbehozattam, hogy ma is probléma nélkül fut és még mindig szépen néz ki a kora ellenére (persze gondosan választottam ki a típust és a példányt) és gyaníthatóan tőlem megy majd ki a roncstelepre is, mert tudom kiszolgál addig. A szép drága autóból maradt pénzt meg beletettem az építkezésbe. Azóta már az új házunkba lakunk. Amennyiben nem adom el akkor az autót lehet, hogy fél-egy évet csúszott volna a költözés.

Így haladtunk is, autónk is volt. Ekkor fogadtam meg, hogy csak annyit adok ki autóra amennyit muszáj, de azért így is lehet az emnernek szép és jó autója.

 

Láttam már sok olyan embert, akinek többmilliós autója van, de lepattant albérletben lakik, persze nem ítélkezni akarok, de nekem más a fontos.  

 

Szóval szükségem van-e egy Mercedesre? Meg tudom e fizetni?

A válasz igen mert kell egy második autó (kétfelé járunk a nejemmel, a gyerekért meg egy harmadik irányba kell felváltva járnunk a munkabeosztásunktól függően) és egy ilyen Mercit meg tudok venni kényelmesen úgy, hogy mástól nem vonok el pénzt feleslegesen, és igen szükségem van rá mert tetszik!

 

Azért jöttem erre a fórumra, hogy a típussal kapcsolatos információkra, tapasztalatokra és buktatókra kérdezzek rá, nem életvezetési tanácsokra vágytam, de azért köszi az aggódást :)