kukucs33 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 72864

Némi alku után (ők ajánlották, hogy kérjek kedvezőbb árat :-) ) végül 164e pénz lett a vége, incl. kiszállítás. Mivel első körben nagyjából 150-et szántam a projektre, ez így még éppen belefért, különösebb fájdalom nélkül.

 

A "miért ezt" kicsit összetettebb. Kellett egy lehetőleg pontos asztali gép, ráadásul -mivel szűkében vagyok a helynek- olyan, ami viszonylag könnyen mozgatható, illetve a használaton kívüli tárolása is praktikusan megoldható. Szempont volt még a végig érő párhuzamvezető is, részben mert nekem az szimpatikusabb, de főleg a később építendő kiegészítők miatt.

Túrtam a netet, funkcióban a Bosch-ok jók lettek volna (azokhoz van kiegészítő kerekes állvány, amivel oldalra borítva lehet tárolni), a zöld Bosch (PTS10) volt amit sokáig kerülgettem (a kék az ára miatt eleve kiesett), de elég sok kedvezőtlen véleményt olvastam róla, úgyhogy inkább tovább léptem és kicsit tágítottam a kereten. A Metabo-nak van még hasonló kialakítású gépe (TS254), de az ára azt is kizárta, így maradt az AEG. Mivel elég jók a paraméterei (pl. viszonylag magas az átvágási képessége (90° - 90 mm) ) így még egy tolóasztallal is elég lehet sok mindenre, elkezdtem komolyabban utánajárni, letöltöttem a használati útmutatóját (amitől sokkal okosabb ugyan nem lettem, de kiderült, hogy elég jól beállítható, ami tetszett). A neten nem sok felhasználói info van róla, végül orosz nyelvű oldalakon találtam fórumos leírásokat, azok alapján elég korrekt darabnak tűnt, konkrét rosszat meg nem olvastam sehol, így belevágtam. Aztán majd meglátom. :-)

 

Előzmény: Soká (72862)