Törölt nick Creative Commons License 2014.05.11 0 0 13861

Megpróbálok válaszolni akkor.

Előzetesen annyit, hogy a csődeljárás a közhittel ellentétben nem felszámolási eljárás, hanem egy olyan eljárás, aminek az a célja, hogy a cég ne menjen tönkre és tudjon tovább működni. A lényege, hogy időtartama alatt haladékot kap a tartozásai megfizetésére.

-----------------

 

"Kft-m hitelezőnek minősül-e?"   Igen. Csődjogilag viszont csak akkor leszel az eljárásban hitelező, ha az igényedet bejelented.

 

"A csődeljárás meginditásáról és az egyezség lehetőségéről hivatalosan kellett volna-e tájékoztatnia az én cégemet is?"  A Cégközlönyben keresd, ott kell közzé tenni.

 

"Van-e lehetőség a kintlevőségem bármilyen formában történő érvényesitésére?"  Igen

 

"További kérdésem, hogy megtudhatom-e, hogy ki a csődbiztos és kapcsolatba léphetek-e vele?" Igen, a Cégközlönyben a közzétételnél benne kell lennie. Továbbá ügyvédjének is lennie kell a cégnek.

 

"Őneki jogában áll-e rendezni a tartozást." Az a dolga a csődbiztosnak, hogy megkösse a hitelezőkkel a csődegyezséget.

 

"2014. évben uj céget alapitott a fent nevezett kft., melynek jelenleg is dolgozom, a tartozás lehet, hogy ott van? Nem tudjuk, de a tulajdonosok ugyanazok, és a mostani kifizetések sincsenek rendben." Ez a tény akkor lehet releváns, ha az új cég jogutód.

 

"Ha felbontanám a szerződést velük, nem tudom, hogy milyen esélyt láthatok a kintlevőségek érvényesitésére. Van-e rá esély" Ennek nem szabadna befolyással lennie a tartozás megfizetésére. De nyilván praktikus megoldás arra, hogy ne nőjenek tovább a követelések.

 

---------

Mivel azt írod, hogy 2013-ban indult a csődeljárás, valószínűleg lecsúsztál a hitelezőként való regisztrációról. Így sajnos az egyezségkötésben nem vehetsz részt, és az egyezség hatálya nem terjed ki rád, DE a más által kezdeményezett felszámolási eljárásban érvényesítheted a te követelésedet is (ha azok közben nem évülnek el).

 

Most az a dolgod, hogy minél előbb keresd meg a közzétételt a Cégközlönyben és keresd fel a kirendelt vagyonfelügyelőt (csődbiztos).

 

 

Előzmény: Maxi1962 (13855)