Smafu.w126 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 337461

Az biztos, hogy egy német prémium gumi mérföldekkel, kategóriákkal jobb mint egy kínai, igaz vannak nemzetközi normák, alsó határok amivel engednek forgalmazni valamit, így nyilván a kínai is teljesíti, csak nem mind1 ugye, hogy tudja a minimum elvárást és annyi, vagy bőven jobb! Így ebben én is azt vallom, hogy ha belefér mindenképpen komoly gumit, és figyelni kell arra, hogy az ember hol használja a kocsiját, mert pl nekem jó egy kínai is, mert az útjaim 90%-át a napi 6km teszi ki ami kanyargós, forgalmas, lassú utakon zajlik, de ha komolyabb utakon komolyabb távokat tennék, én sem tűrném meg a made in china feliratot :) (mondjuk így sem fogom)

 

DE!!

 

Az adac tesztek ügyében-sajnos vitathatatlan, hogy az adac kb olyan, mintha egy ikarus dolgozónak kellene mondjuk egy teszt során értékelni egy ikarus, daf, mercedes buszt össze hasonlítania.... Köztudott, hogy az adac fennállása óta igen markánsan  elfogult a német termékekkel, kicsit megmosolyogtató volt pl mikor az adac katalógusban tesztelték a golfII-est, és egy vele azonos kategóriás  japán vasat, accem egy toyotát, és a golf volt az isten minden szinten, a japán meg szar... Pedig hát lássuk be ez nem igaz, sőt, tudnék javasolni a németeknek japán eljárásokat átgondolásra mind elektronikailag, mind felszereltség, vagy illesztések terén, a motorok, váltók tömítettségéről nem is beszélve.... De sok ilyen tesztet meg lehet nézni az adac-tól, gyakorlatilag kivétel nélkül a német az isten....

Vagy, hogy még említsek egyet VR6 golf és Fiat barketa, vagy parketta ( :D ) össze hasonlítás... Végeredmény? A sima családi autóból készült rettenet jobb sporautó mint a ferrari által tervezett fiat.... :D :D Kicsit kilóg ilyenkor a lóláb :) Vagy a W140 és a róla készült lexus?

Persze számomra a merga nyer, ez tiszta, de olyan szinten gyalázták le a japán "w140"-t, hogy az méltatlan volt, mert igen is nagyon komoly és minőségben is a merci szintjére, de legalább közvetlenül egyel mögé rendelhető az a lexux... ennek ellenére mindenféle szar volt.... Szal ez a csapat kicsit érdekes :)

Előzmény: Sprinter CDI (337422)