S.P Creative Commons License 2014.05.11 0 0 42313

Nekem az off autóm egy 2009-es focus 1.6 tdci. Nem akarok bezzegezni vele, csak egy kicsit megvédeni. 180 ekm-t tettem bele, hiba nélkül szolgál, jellemzően 270 ekm-ig ismerem ezeket az autókat, és nincs velük gond. Nekem bőrkormány van benne, most kezd csak fényesedni, semmi nem lóg rajta, ha visszatekerném 100 ekm alá az órát, elhinné bárki. Nincsenek gyerekbetegségei, nem ment tönkre benne az előtét ellenállás, nem ázik be az eltömődött vízlevezető miatt, nem kell elővigyázatosságból hk csapágyat cserélni benne, nem ment még tönkre a kijelzője sem, és nem tört el a spirálrugó, nem kellett újrabőrözni a kormányt 100 ekm-nél, nincs gond a kézifékkel.

Ha csak objektív okok mentén hasonlítom a két autót, akkor a ford nyerne.

De ha rajtam múlik, akkor a scenic-kel megyek! :-)

És nem a motor/felszereltség miatt. (1.6 tdci trendline kontra 1.9 dci privilege)

Szubjektív okok mentén vizsgálva a scenic egy sokkal jobb autó, és ezért megbocsájtom neki a fentebb említett összes hibáját. Ilyen dolog a szerelem... :-)

Szóval veszek egy spirál rugót, és kicseréltetem. És nem haragszom rá. (Mármint a bocira.)

Azt hiszem Zoltán doktorbácsihoz viszem el. :-)))))))))))

A vezérlést meg kicseréltetem a márkaszervizben, mert kaptam rá egy tök jó árat. És ha bármi gond van vele, nyugodt lélekkel mehetek vissza asztalt borítani, nem kell elkérnem a vezérlés számláját bizonyítékul. (Biztos megmutatnák.)

Ha meg a rugó újra eltörik, úgyis mindegy, vennem kell másikat.

 

Fentebbi néhány sort, nehogy magára vegye valaki, mindezt csak azért írtam, le, hogy mások is elgondolkodjanak rajta, hogy mit hol érdemes megcsináltatni...

Már csak azért se vegye magára senki a fentebbi sorokat, mert Oczu leidiótázott, és be kell valljam igaza van. (Nem is tettem fel a kezem, mikor Stevie megkérdezte, hogy ki érzi magát sértve...)

A fordban  most (180 ekm-nél) cserélik az első vezérlést. Tényleg idióta vagyok, ennek ellenére is a bocimba vagyok szerelmes. (Na persze az asszony után.)

Előzmény: ThomBoy (42302)