huger Creative Commons License 2014.05.10 0 0 72967

Szia!

 

Ma 2 óra vakarózás után, és a kazán szétszedése után úgy tűnik, megtaláltam a hiba forrását. A forrás pedig iszap. Nem is kevés.

 

Szétdöntöttem az egészet, átmostam rendesen. Mivel ma amolyan "kamumunkanap volt", más nem volt közelben, betettem 1 nagyobb Y szűrőt a cirkó elé. Elindult, kezdett változni hamar a hangja, szörcsögni. Leállítottam, szétszedtem az Y szűrőt, és kb 5 perc járatás után már a közepe, vagyis a rosta közepe is tele volt szutyokkal, de nem éppen hogy, hanem tömve, csavarhúzóval piszkáltam ki, úgy egybeállt.

 

3 ilyen kör után úgy tűnik, ez volt a nyűg forrása. Elkezdtem belőni a visszatérőket, a felső szelepek teljes nyitvatartása mellett, és láss csodát, úgy tűnik megy :) Nagy széles mosoly :)

 

Sokat nem járattam, mert jönnöm kellett dolgozni éjszakára, de 2 órát ment, és nem állt meg, alsó körök is felmelegedtek szépen.

 

Hosszútávú tapasztalatom még nincs.

 

granov: Igen, valami Baxi kazán ez is, Honeywell a bele. Sajnos a szivattyú fix, nem lehet állítani, az elektronikát kivettem, a cirkó indulásakor közvetlenül megadja az elektronika a 230V-ot a szivattyúnak. Nincs semmi szabályozás benne, a szivattyú is csak szimpla tekercses, kapcsoló nincs rajta. Fix.

 

paplanfa: 30 év? Hát ha ez kibír 30 évet, megeszem a kalapom :) Bár.. 1986-ban, amikor Anyámhoz felakasztottuk a falra a Fég ZC18-at, nem gondoltuk volna, hogy ilyen karriert fut be. Össz hibalista 1, azaz 1db hőkioldó, de az is elrepedt takarítás közben :) Évi puceválás, és teszi a dolgát. 

 

nixon70: Az alsó szelepbe nincs öntve semmi, még gyártó se. Se alúlra, se felülre. Lebontva egyet, teljesen átereszt, nem kever semmit, csak a csavarral egy "O" gyűrűvel zárja el a bejövő víz útját. A felsó szelepek is simák, nincs állítási lehetőség, csak a tüske benyomása.

 

Legközelebb a hét második felében tudok kimenni a házhoz meló miatt, remélem nem lesz meleg :) és megjáratom rendesen.

 

Annyit vettem észre, hogy 70 fokos víz esetén a lángot igen tisztességesen rángatja, rendesen "vuff-vuff" hangja van, de a hőfok stabil. Olyan 60-100% között jár ütemesen a láng. Ilyen széles tartományban tudja a lángot szabályozni, vagy a gáz szelep is tiszta retek lehet? Ha hideg a víz, akkor teljesen stabil a láng. Indításkor felemeli amolyan tesztként 100%-ra lassan, majd innen vissza az üzemire. Ahogy melegszik a víz, és eléri a beállított maximumot, akkor kezdi ezt a játékot. Gondolom, normális, de az ördög nem alszik. Jól gondolom?

 

Köszönöm!

Előzmény: nixon70 (72966)