kisszszoros
2014.05.10
|
|
0 0
6646
|
menta:
A mentaszószok többsége valamilyen savanyított tejtermék (tejföl, joghurt, kefír) és nagy halom mentalevél összeturmixolva hidegen. Ecettel vagy citrommal, illetve cukorral vagy mézzel ízesítik. A sűrűségét a mentalevelek adják, szép zöld színe van, készen nem érdemes tárolni, mert gyorsan veszít a zamatából. Készíthető szárított mentából is, ekkor nem lesz szép zöld színe, hacsak nem teszel bele némi spenótot. Ha tényleg sok mentád van árnyékos helyen szárítsad meg, morzsold le a szárról a leveleket, jól záró dobozban el teheted későbbre.
citromfű:
http://jokaja.hu/citromfu-pesto-edesen/
itt is van egy nem majonézes mártás: http://www.mindmegette.hu/citromfu-19081 A hal alaplé helyett húslevest is használhatsz... |
Előzmény: nézek (6645)
|
|