MrZé Creative Commons License 2014.05.10 0 0 46391

Sziasztok!

 

Olvasgattam a topicot  a hibajelenséggel kapcsolatosan amit mindjárt megosztanék veletek, de olyan szavakat használtok, amit én, mint egységsugarú fejlesztő nem igazán tudok megemészteni.

 

Kb. egy éve volt egy magánszakinál szelephézag állításon a 2006-os "1.2 Cool" jószág 100e km-el. Azóta (főleg meleg motornál) az alapjárat aprókat beszaggat. Olyan finom rántásokat érezni, de csak meleg alapjáraton, a kasztni egy kicsit beleremeg. Érdekes, hogy ezt sem mindig csinálja. A fordulatszámmérő nem mozdul meg közben, viszont szerintem lejjebb van, mint kellene (?). Ha sebességbe hagyva alapjáratig lassítok, akkor is rángat (eddig nem csinálta). Ma reggel ez a jelenség erősebben jelentkezett, és a Check Engine lámpa elkezdett villogni ahogy elindultam, majd 1 perc múlva kialudt. Semmit nem vettem észre a működést tekintve egyébként.

 

Nyílván itt a fórumon nem fogjuk megfejteni mi baja (bár tudom, hogy Baja az egy város), de az autószerelőm egyszerűen nem foglalkozott a hibával, nem vette komolyan, amikor nála volt egyébként épp elő se jött a jelenség, de engem főleg a ma reggel után már nagyon izgat a dolog.

 

Kérdésem az lenne, hogy ki az itt a fórumon szaki, aki 1. találkozott már ilyesmivel, 2. meg is akarta, 3. meg is tudta javítani. :)

 

Nagyon köszönöm előre is szíves segítségeteket!

 

Egy egyébként nagyon elégedett Jazzy-s :)