Törölt nick Creative Commons License 2014.05.08 0 0 42249

Off.

Az autó eladás ismerősnek, rokonnak, barátnak elég kényes dolog, mindkét fél nagyot tud csalódni, még úgy is hogy a másik ember vétlen. Én is így jártam, elég kínos pillanatokban volt részem.

Olyan 10-11 éve volt hogy a 120 gls 12 éves gázosított, frissen műszakizott Skodám eladó sorba került. A szomszédom is nézegette, kipróbálta, átnézte mindenhol, és abban állapodtunk meg hogy járjon vele pár napot, ha tetszik akkor megalkudunk.

Pár nap múlva jött hogy nagyon tetszik a verda, meg hogy mennyivel jobb mint az ő Wartburgja. Megegyeztünk, kifizette.

Járt vele szépen nap mint nap, míg kb vagy 3 hónap múlva csenget nálam hogy jöjjek már van egy kis gondja. Azt mondja hogy a bal első kerékcsapágy tönkre ment neki egy vidéki útján, úgy kellett mentést kérnie, és a mester úgy ítélte meg hogy a másik oldalt sem ártana cserélni, így hát azt is cseréltette.

Mondom ez szinte lehetetlen, én mindennap mentem az autóval vagy 35 Km-t, és szinte hiba nélkül jártam 3 évet vele. Hát ő azt nem tudja hogy hogy lehet, igaz neki napi 250-300 Km-t kell menni heti 6 napon, mert ilyen a munkája, de attól még ennek nem kéne elromolnia.

Hát jó, a jószomszédság miatt kifizettem neki a 2 garnitúra csapágyszettet, meg még kerekítettem is az összegen hogy az elszenvedett kényelmetlenségen tompítsak.

Az autó szépen üzemelt vagy újabb 4-5 hónapig, míg egyszer a szomszéddal összefutottam, köszöntem, de olyan foghegyről fogadta. Kérdem mizjus felétek hogy megy az autó? Ekkor mondja hogy most meg a hengerfejet kellett levenni, mert a szelepek besüllyedtek a fészkükbe. Mint kjésőbb megtudtam ez az utólagosan gázosított autók jellemző hibája, a szelepek kenését a benzin, ill a benne lévő ólom adalék látta el, de a gáz nem ken, sőt nagyon koptató por az égésterméke. Szóval ez a szelepbeülés elkerülhetetlen ennél az autónál, és csak idő kérdése mikor éri el.

 

Na szóval, itt már nem is vártak utólagos kárenyhítést, de ekkor megfogadtam hogy ismerősnek a büdös életben nem adok el semmit.