Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 3926

Ugyan már, szépíthetjük a dolgokat.... de a tény, az tény marad. Egy év tapasztalatait próbálom összefoglalni, őszintén. Kezdetben nagyon örültem, jó dolog ez, de hatalmas kiábrándulás lett belőle.

 

A Samsung Smart funkciói egy hatalmas nulla. Nézzük sorra: A Samsung Apps gyakorlatilag - nekem kb 1 éve van smart tv-m - egyáltalán nem tartalmaz új alkalmazásokat. Zéró fejlesztés. A böngésző katasztrofális. Akinek van valami okos kütyüje vagy laptopja, soha nem fogja netezésre használni a tv-t (F5300, dual core, sebessége tragikus). Szánalmas, hogy nicns egy jó böngésző rá... miért nem engedik be a Firefoxot, Operát, Chrome-ot, stb?! Persze, értem én; hiszen marketinges vagyok... semmi fejlesztés, vedd meg az új modellt, az már tudja ezt, ami neked kell... Igen ám, de a vevő csalódik és elpártol... Most, hozzá kell tenni, egy év után végre tudok streamelni videokat pl. vidto.me és hasonló oldalakról. Ennyi update történt a böngészőn... Csoda történt, bár már nem is használom; belefáradtam, meguntam. Az online filmeket letöltöm, mert nincs kedvem kínszenvedni vele, hogy épp mikor van valami nyűgje a böngészőnek, melyik bannerrel, felugró ablakkal nem boldogul. Ami jó rajta az az, hogy pendrive-ról bármilyen formátumot megeszik, bár ehhez nem kell smart-ot venni.

 

Milyen appokat használtam, használok?

- Youtube, változó intenzitással. De mivel a képminőség katasztrofális sok esetben a feltöltött videoknál, így nem igazán nagy szám... egy kis kütyün oké, de egy 82 cm-es tévén már tiszta pixel az egész, ráadásul 4:3-as felbontásban... gáz. De oké, Youtube használható, szoktam használni.

- Fuso: Régen jó volt, sokat használtam. Mióta bevezették a prémium dolgot, azóta semmit sem ér. Szó szerint. Egy nagy bukta lesz az egész, túl korán váltottak prémiumra, a free felhasználókat semmibe veszik már, ráadásul túl drága. Már nem használom.

- Facebook, Skype, Weather, Port, stb: Nincs ember szerintem, aki ezeket használná. Gondoljuk már végig. FB-ozni tv-n? Mikor a telefonom is gyorsabb, többet tud; kínlódjak a távirányítóval... Skype, ne már, most komolyan?! Telefonon ott a kamera, 2 GB RAM-mal meg sem kottyan neki... Weather? Ugyan már, ez tényleg vicc. 2 húzás a telefonon és ott az időjárás... nem is folytatom, szükségtelen.

 

Alig van pár funkció, ami értelmes. Szerintem a PVR, ami nagyon ott van. Az oké, az nagyon jó.

 

Ami tény. A Samsung képminősége szerintem a legjobb. Kezes és megbízható, kis fogyasztással, szép képpel. Ha digitális jelet kap, zseniális tévé. De a support és a smart funkciók harmatgyengék. Nem érnek pénzt.... ez az én véleményem egy év távlatából.