Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50392

Itt is próbálok neked pontonként válaszolni, de eléggé vissza kell fognom majd magam, hogy ne bántsalak meg.

 

1-es. Miért más nem egyből szeretne mindent? Nem azonnal szeretné, hogy megnézd, megcsináld? Más könyörög, hogy csak a jövőhéten állj neki?

 

2-es. Erre csak az előbbit tudom mondani. Más nem a lehető legolcsóbban szeretné megúszni a kiadásokat? Tudom, az lenne a legjobb a szerelőknek ha bárki bármilyen összeget kifizetne. (de kinek nem ez lenne a legjobb?) Csak hát ehhez fizetést is kellene adni. Tudom most az jön majd, hogy az autózás drága mulatság, ha nem tudod megfizetni ott a BKV!

 

3-as. Ezt nem is értem. Ha adjátok akkor miért ne kérdezze meg? Főleg az első alkalommal, amikor nem tudja, hogy van-e vagy nincs. Másodjára már tudja, persze, hogy nem kérdezi meg. De ha ez ennyire bosszant, akkor nem kell ilyennel oda csábítani. Ráadásul ha már ezt nézzük, akkor még is csak szükségetek van a "taxis vérre", illetve a pénzére, ha már ilyen kedvezményekkel csábítjátok oda!

 

4-es 5-ös 6-os. Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan!? (lehet, hogy előfordul ilyen is, de nem hiszem, hogy általános lenne, és nem többször mint a civilekkel)

A 6-hoz még annyit, hogy azért érezheted így mert talán egy kicsit jobban próbálják érvényesíteni az igazukat? Ha ott van az a meghúzás, akkor szerintem a civilek is kifizettetik, csak őket lehet könnyebb lerázni. Egyébként hány taxisnak fizettél már ilyenért vagy javíttattad meg az ilyen esetet?

 

7-es. Nem esetleg magadban kellene keresni a hibát, amiért nem megy vissza? Amiket leírtál, abból arra lehet következtetni, hogy ezek a dolgok talán veled már megtörténtek és nem is biztos, hogy nem alaptalanul. Ráadásul itt is igaz, hogy még is csak szükség van arra a "taxis vérre"? Jól jön az még is ha nincs más?

Egyébként te írtad, hogy a szerelés az bizalmi kérdés. Nem gondolod komolyan ugye, hogy egy taxisnak nem fontos a szerelő kiléte, bármilyen szerelőhöz beállít? Pont, hogy ez a legfontosabb, mert ha ugyan oda megy, akkor reménykedhet abban is, hogy előre veszik a sorban és nem kell napokat várni a szerelésre. Na de ha valaki nem korrekt az várhatja, hogy vissza menjen.

 

A 280 forintos tarifa meg nem fogja őket a szarból kihúzni 430 forintos üzemanyag árnál, illetve ilyen 4-10 ezer forintos szerviz óradíjaknál. Nem beszélve az alkatrészek áráról. Még mielőtt ismét előjönne a "taxis vér nem válik vízzé" szöveg, az átlag ember is ezért gondolja meg százszor is, hogy hová, kihez megy szervizeltetni. Neki sem mindegy az 500-1000 forintos órabéréből mennyit kell a szerelőkre áldozni. Hidd el ők is és a taxis is szívesen alkudozás nélkül oda adná a ti általatok kért összeget. Bár ha jobban belegondolok, ha nyugati fizetések lennének (3-400 ezer forint), akkor ti, a kis szervizek, valószínűleg mind-mind bezárhatnátok, mert a legtöbben elmennének a márkaszervizekbe.

 

Szóval egy szónak száz a vége, nem kell a taxisokat bántanotok, mert köztük sincs több galád ember mint a civilek között. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a civilekkel sokkal jobban kell vigyáznotok, mert velük kapcsolatban az első pár alkalommal semmiféle infód nincs. Azt se tudod ki kutyája-macskája. Fizetőképes vagy nem. Maffia tag vagy nem. Túléled-e a végén vagy még te fizetsz, hogy megszerelhetted az autóját. Hmmm. Ezek jó kérdések, na de a vége csak vicc volt. :)