Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 50379

A gyári kb. 240 ezerbe kerül!

 

"mert arányaiban tuti az a legolcsóbb"

 

Ezzel, bocsi de nem értek eggyet. Vannak nagyon jó minőségű utángyártott alkatrészek, csak ezek közül sem mindegy, hogy melyik név mennyire van árban elszállva, illetve mennyire éhes, és mennyire értékeli túl a másikhoz viszonyítva a saját termékét. Napok óta keresgélem ezt a lengőkar szettet, és irtózatos árban a szórás. Nem hiszem el, hogy ekkora minőségbeli különbség legyen gyártó és gyártó között. Ráadásul, ugyan annak a gyártónak a szettje majd kétszer annyiba kerül az egyik kereskedésben mint a másikban. Na de ez már a kereskedések okossága, vagy is lehúzása. (míg valakinek a lelkivilágába gázolnék, akinek nem inge ne vegye magára)

Van egy sztorim ezzel kapcsolatban.

Történ egyszer régen, hogy 120 ezer km-nél megadta magát a jobboldali féltengelycsukló. Nosza neki, telefon a Porsche Budához, hogy mégis mennyibe kerül ez az alkatrész. Megdöbbentő számot mondott. 129 ezer az új, és ha jól emlékszem olyan 80 ezer a felújított. Elmentem Kispestre egy Skoda boltba, ahol megvettem a Meyle gyártotta féltengelyt, 9500 forintért. Irány a szerelőmhöz, aki akkoriban a Porsche Budában dolgozott, de szabadidejében egy kis műhelyben külön munkákat is vállalt. Nem hitt a fülének amikor mondtam neki, hogy mennyiért vettem meg az alkatrészt. Húzódozott a beszereléstől mert azt gyanította, hogy ilyen árban csak valami nagyon rossz minőségű gagyi alkatrészt lehet venni, és azt mondta, hogy ezt ő nem igazán szívesen szereli be, mert szerinte 20 ezer km. után ismét itt leszek. Mondtam neki, hogy nyugodtan szerelje be, mert a 10 ezres munkadíjával együtt a legrosszabb esetben is, ha 20 ezrenként tényleg ki kell majd cserélni, akkor is a 129 ezerből 7-szer tudjuk kicserélni. Ráadásul ezzel ö csak jól járna. Na a lényeg az egészben az, hogy még most is sokszor mosolyog a dolgon, mert a mai napig ez a féltengely van bent. Azóta 175 ezer km. ment bele. De így vagyok egy kerékcsapággyal is. Az is Meyle és azzal sincs semmi bajom.

 

Visszatérve az eredeti kérdéshez, ez a MAISTER és DENCKERMANN milyen minőséget képvisel?

 

Más.

A 2003-as Superb-ben hol található a gyári riasztó, illetve a riasztó dudája? Már újkora óta nagyon halkan szól. (lusta voltam vele foglalkozni, meg nem is igazán volt időm sem)

Lehet ezen valahogy hangosítani?

Előzmény: Törölt nick (50375)