Kempingez Creative Commons License 2014.05.02 0 0 1519

Valaha régen, a közvélekedés úgy tartotta, hogy a méhészek érdekvedelemből zárt közösséget alkotnak. Nem tudom, hogy valaha volt-e igaz e feltételezés. Viszont én több nyílt és barátságos méhésszel találkoztam, mint  mogorva, és szakmai fogásokat titokként kezelővel. 

Valószínűsítem, hogy az internet speciális komunikációjának, köszönhetők a negatív tapasztalatok. 

 

Természetesen azt, én sem hiszem, illetve remélem hogy egy méhészfórumot gonosz szándékból hoznának létre. Viszont a méhészkedés nem kizárólag hobbi hanem, az üzletivilág kőkemény válfaja is. Így különböző érdekszférák ütközőmezeje is, esetenként. Nem csak "kicsinyes" személyes verbális perpatvarok villannak fel időnként. Néha a háttérben húzódó, halandó méhész számára ismeretlen erők, harcainak morajlása is eljut a monitorra.

 

Ez a "zöld" fórum.

 

http://meheszforum.hu/forum/

 

Sokféle ember megfordul ezen a fórumon, kezdők, haladók, profik. Továbbá 1-2 "tiszteletbeli" méhész akki magas, másirányú tudásával segíti a méhészeket.

Van realista, békaprespektívából szemléltető, van másoknak tükröttartó földbedöngölő, stb. Mindenki saját felelősségére meggyőződhet, ismerkedhet kérdezhet. Szakmai információt gyűjthet. 

Míg ők, adatot! Az illető fórumozási szokásairól, mikor meddig és mlyen IP- címről milyen néven látogatta meg oldalukat. "Pusztán a FÓRUM életének védelmében."

 

Egyes emberek, de inkább egy ember vesszőparipája a valódi név kicsikarása, illetve nevesítése. Ugye laci? Részben, talán még hellyeselhető is volna, értem is az indokát.

Kevesebb beszólás, és veszekedés torzsalkodás volna a fórumon. Viszont szakmailag míg "névtelenül" szabadabban nyilatkozik az ember vagy beszél terveiről, tapasztalásairól. Illetve az adott helyzetről a méhészetében illetve a problémákról. Névvel már nem annyira biztos. Hiszen nem csak " kollégák "vagyunk hanem egymás konkurenciája is esetlegesen. 

Ki szeretné a vetélytársak tudomására hozni ügyes-bajos dolgait. Kétségeit, mindennapi harcait önmagával és a világgal. Ez életszerűtlen volna, hiszen nem akar az ember sem erkölcsi, sem anyagi kárt hátrányt okozni sajátmagának. Mert létezik olyan, hogy üzletititok, továbbá magánszféra.  

Szóval én inkább lemondok, a virtuális imázsépítésről, nagyon egyszerű oknál

fogva nem vágyom közszereplésre. A kaptárak mögött méhészkedem. Nem valakiknek akarok megfelelni, hanem a valós kihívásokra, megfelelő válasz találni. A magam stílusában, és lehetőségeimen belül.

Azok kik a fenti említett fórumon, jártasak, vélem sejtik a lényeget.