Antisystem Creative Commons License 2014.04.30 0 0 17152

Nincs mit.

A fa-injektálásnak többféle metodikája van, az egyik a túlnyomásos, a másik, amikor egy furatba behelyezed a hatóanyagot és lezárod. Az utóbbihoz lehetett kapni a Vivid II-t (II. kat-ban) ami Vertimecet tartalmazó cucc volt, de valszeg nem érte meg a gyártónak forgalomban tartani, mert nem terjedt el, úgyhogy amikor tavaly decemberben lejárt az engedélye, nem hosszabbíttatták meg.

http://www.cheminova.hu/cheminova/web.nsf/pub/672KO4.html

A túlnyomásost meg cégek csinálják, mert egy alaphangon millás - szerkezet + induló vegyszer-készlet - apparát kell hozzá...

 

OFF: 

A gentamicin valóban közepes árkategóriás humán és állatgyógyászati antibiotikum, a kenőcse szabad forgalmú (vény nélkül kapható),

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/gentamicin-wagner_1_mg_g_kenocs/13647

az injekció csak rendelők-kórházak számára elérhető - 5 ampulla - 5*80 = 400 mg hatóanyag - ma 886 Ft:))) Tablettában nem szívódik fel, úgyhogy úgy nem adják, illetve állatgyógyászatban vannak kizárólag bélgyulladás kezelésére való szájon át adható készítményei.

Amikor még használatban volt a streptomycin  permetezésre (meg ahol ma is használatban van, USA-Kanada) a tiszta hatóanyagra nézve olyan 2-3 gramm kellett 10 liter permetléhez, tehát gentából egy 10 literes permetezés ma cirka 5 ezerbe fájna. Egy kifejlett fa egyszeri(!) belocsolásához meg kellene vagy 200 liter, hogy az átitassa az egész gyökérzónát, és el is értünk a havi nettó fizetéshez. Az efféle beöntözés inkább cserepes dísznövények meg magoncok baktériumos bajaira müxik.

De ez szigorú elmélet, az EU-ban nem lehet antibiotikumot használni permetezésre, a belfüldi Kasumin kivételével. (ha meg valaki gyógyszerallergiás az aminoglikozidokra, közben csendben kihal) 

 

(mellesleg manapság a pestis egyik szuverén gyógyszere:))

 

 

ÜdV