Törölt nick Creative Commons License 2014.04.29 0 0 72029

Ugyanez a birtoklási vágy kerget engem is. már elég sok lombfűrész gépet megnéztem, már van összehasonlítási alapom. Először én is féltem a lemez asztaltól, de igazából nem lényeges, mert nem nagy súlyú alkatrészeket fűrészelünk rajta. Sokkal fontosabb, hogy fordulatszám szabályzós legyen és mindkét típusú fűrészlapot befogadja a gép rögzítője.

A legtöbb gép ebben nagyjából egyforma. Viszont igencsak sok eltérés van az elszívó csonk elhelyezésével. Egy csomó gépen  a gép elején kell bevezetni az elszívó csövet ami baromira kényelmetlen megoldás, mert emiatt nem lehet közel hajolni a fűrészeléshez. Szerencsére van olyan gép aminek oldalt van a cső csatlakozója. A gép teljesítménye sem kell hogy túl nagy legyen, felesleges, 100-150W teljesítmény bőven elég. A milliós árú amcsi csodagépek sem tudnak többet amiknek mindene öntöttvas meg kovácsolt acél. 

 

A legtöbb gép lemezből van, már csak az a kérdés, hogy a himba csatlakozásnál csak simán a lemezen vezették át a tengelyt vagy csináltak e valamilyen csapágyazást. Konkrét márkát nem ajánlok, mert egyrészt elég sok típust néztem már meg és kezd kicsit zsongani a fejem tőle már. De egy gépet én is szívesen megvennék. 

Ezt : http://www.sax-online.de/shop/Dekupiersaege_Scheppach_deco-flex_559.htm Ezen van lámpa is ami szerintem nagyon jól jön, és van hozzá csatlakoztatható hajlékony tengelyű maró is.

 

 

Előzmény: halaloszto (72023)