Kempingez Creative Commons License 2014.04.29 0 0 1516

Nos igen, a "ződfórum", nem éppen egy barátságos és kellemes hely. Ámbár egyesek jólérzik ott magukat, talán túlságosan is. A maguk által épített, mikrovirtuális környezetben vívott, kétesértékű hierarhia harc közepette. 

Kreálmányuk védelme érdekében semmi sem szent, sem a magánszféra, sem a koncepciós vádaskodás. 

Egy fórum "szabályocska" általam történő törvényes mivoltának a megkérdőjelezése után. 

 Szimplán egy "Csoky" nevezetű "úri" emberke, ezt kegyeletsértő magatartásnak minősítette, nyilván nincs tisztában ennek a jogi definíciójával.  Aztán pillanatnyi megrőkönyödésem után, nem igazán tudtam hogy röhögjek, vagy bosszankodjak, ezen arcátlan vádaskodást olvasván. Úgy nem igazán volt kedvem a vigasságra, (épp egy közeli hozzátartozóm temetése után pár nappal) hozta a véletlen ezen kifinomult uriember vagdalkózását. 

Persze tudomásomra hozta, a magyarázatot  az illető hogy mivel a szabály alkotója már nem él, ezért vagyok "undorító kegyeletsértő".

 

Na gondoltam ez elég nonszensz, ilyen alapon bárkit meglehetne vádolni rágalmazni. Hiszen sajnálatos módon mi emberek halandók vagyunk, de alkotásaink túlélnek bennünket.

Egyetlen egy törvényt sem fognak, ezon ok miatt, szent és sérthetetlenné és megváltoztathatatlanná nyilvánítani. 

Természetesen a kizárásom után, reklamáltam, no nem azért hogy vonják vissza, pusztán egy bocsánatkérés, illetve már e bizonyos vádaskodás törlésével is megelégedtem volna. 

"Természetesen" mindenféle gunyoros válaszokra méltatak csupán. bár nem igazán lepődtem ezen meg. Kicsit csatázgattam még, igazamért. Majd nejem (kórházba volt épp, hirtelen betegségből kifolyólag) tanácsára hagytam a francba az egészet. Volt gondunk, ezer más.

 

Én még azon méhésznek vallom magam akki a méhészkedés szépségét is megtalálom e szakmán belül. Igaz, lassan már majd húszéve indult nállam ez a projekt. Ma már ez a főfoglalkozásom 4 éve. A lényeg nem a virtuális szócséplés hanem az, hogy mi van a kaptárban, és mi kerül, illetve mennyi a hordókba. 

 

Egy másik fó fórumozó ( Tükör úr), többször feltette azon kérdését számomra hogy milyen társadalmi pozíciót, funkciót értem el. Hát ezt sem igazán értettem, hogy miköze ennek a méhészkedéshez? Mivel én azon igyekszem, hogy méhész lehessek holnap, és holnapután is. Az az a lehető legjobb mézet tudjam, a mindenkori lehetőségekhez képest kínálni a vásárlóknak. Semmiféle közszereplésre nem kívánok törni. Nevem a mézem cimkéiről legyen ismerős a vevőknek, ez számomra elég.