VodkaTam Creative Commons License 2014.04.29 0 0 408104

Tudom, hogy tilos rajtuk szállítani, anno' ezzel jöttek Veszprémben is (ott mindegyikre értették), mire erősködtem, aztán kiderült, hogy ezen a vonalon tényleg lehet. Az Elvirán nézem a menetrendet, és bejelöltem a kerékpárszállítás opciót is, de így sem világos, hogy most akkor milyen jegyeket is kéne vennem. Megkérdezném a vasútállomáson, de a korábbi tapasztalatom alapján még én is többet értek hozzá, pedig jó ha egy évbe egyszer vonatra ülök (az idén mondjuk már a 2. lesz).

 

Egyébként többek között erre gondoltam tegnap:

 

 

Közben nézem, hogy ha nem jelölöm be a kerékpárszállítást, akkor ezt a vonatot nem is dobja ki, hanem egy 13:30-kor induló Rózsa IC-t ad ki helyette, így meg azt nem

látom. Utóbbi oké, nyilván nem lehet rajta bringát szállítani, de a 13:00-áson meg nem lehet bringa nélkül utazni? Érdekes :)

 

Az sem világos még, hogy ez a pót/helyjegy összege is függ a napszaktól is, és ha jól értem csúcsidőn kívüli utazásnál olcsóbb, ha neten veszem.

 

Szóval arra keresem a választ, hogy hogyan úszom meg ezt a Veszprém - Tiszafüred útvonalat biciklivel együtt vonattal utazva a legolcsóbban, és ehhez pontosan milyen jegyek szükségesek? Veszprémből legkorábban a 10 órásival tudok csak indulni, ezért személyvonat kilőve.

Előzmény: v_peti (408103)