VodkaTam Creative Commons License 2014.04.28 0 0 408099

Sziasztok!

 

Évekkel ezelőtt már kisegítettetek egy Veszprém - Tisza-tó kerékpárszállítással egybekötött vonatozással kapcsolatban, most ismét ugyanez az útvonal lenne, és szintén bringaszállítással. Tudom, hogy nem illik itt ilyent mondani, de őszintén megvallva utálom a vonatot, most viszont rákényszerülök, ezért nem is igazán vagyok tisztába a díjszabással, különösen amióta bevezették ezt a minőségi feláras pótjegyet. Órák óta bogarászom a MÁV honlapján az ezzel kapcsolatos információkat, de túl sok érdemi választ nem találtam.

 

Emlékszem anno' volt olyan lehetőség az IC-n, hogy a saját+ a bringa pót/helyjegye együtt jelentősen olcsóbb volt (persze erről itt Veszprémben semmit nem tudtak). Ez létezik még?

 

Látom, hogy van most olyan, hogy "Kerékpáros túrajegy" 420 Ft-os áron. Ez érvényes az IC-re is? Gondolom igen. És ha nem tévedek nagyot, ezt megint csak nem lehet online megvenni, remélem Veszprémben ezt ismerik. Ez esetben mi a helyzet a pótjeggyel? Nekem nyilván ugyanúgy kell, de a bringára is? Mert ha még létezik ez a kettő az egyben pótjegy, akkor az lehet, hogy szerencsésebb. Nem tudom, az most mennyi, de akkoriban talán 500 Ft se volt.

 

És akkor most hány jegy is kell? Kell nekem egy menetjegy, a bringának szintén. Ha pótjegyes (Pest felé szinte minden az), akkor abból is kell nekem (eddig világos), és a bringára is? IC-nél meg még helyjegy is, vagy ott hogy van?

 

A másik érdekesség, rákerestem az Elvirán a Budapest - Tiszafüred útvonalra, ahol 13:00-ás indulással kétszer is kidobta ugyanazt az Agria IC-t (ugyanazzal a csatlakozással), két különböző árral. Az elsőre 50% kedvezménnyel 1925 Ft-ot mond, és ott a kerékpár piktogram, a másodiknál ugyanerre 1625 Ft-ot ad, és nincs mellette a kerékpár piktogram. Most akkor melyik a jó ár?

 

Hírtelen ennyi kérdés jutott eszembe, ha valaki érthetően elmagyarázná, azt megköszönném.