Pralus Creative Commons License 2014.04.25 0 0 364

Sziasztok!

 

Gyermekorom óta fejfájós vagyok. De igazából az utóbbi 3-4 évben vált teljesen elviselhetetlenné. 2-3 naponta fájt a fejem + az egyéb kellemetlen tünetek (idegesség, gyengeség,hányinger, zavart a fény, a hangok, a szagok, könnyezés, tüsszögés stb...) Voltam CT-n, MR-en, EEG-n teljes neurológiai kivizsgáláson. A diagnózis: Migrén aura nélkül.  Gyógyszert nem kértem rá. Ha jött a migrén, 4 óránként váltakozva szedtem mexalent és aspirint de ez éppen csak csökkentette a fájdalmat. itt már volt egy apró jel, hogy az aspirin bevétele után elkezdtem kicsit taknyolni, de akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

 

Megunva a szenvedést elkezdtem kicsit figyelni az életmódomat és jött a második furcsaság: ha csokoládét eszek, másnap jön a migrén. Minél erősebb csoki annál erősebb migrén. Ezt megírtam egy neurológusnak az orvostudakozón, aki azt mondta, van ilyen, kerüljem a csokit, gyógymódot nem tud, de azért kérdezzek meg egy allergológust. Akkor megkérdeztem őt: http://www.svabhegy.eu/?page_id=2130

 

Azonnal írta a diagnózist: hisztamin-intolerancia. Gyógymód nem létezik rá. Kerülnöm kell a hisztamint tartalmazó, a hisztamint felszabadító és a hisztamin lebomlását gátló ételeket. Elméletileg szinte mindent, viszont a gyakorlatban ki kell tapasztalnom, hogy milyen ételek/italok/gyógyszerek (pl az aszpirin a gyógyszerek közül a leginkább okoz álallergiát (hát ezért folyt az orrom a bevétele után )) provokálnak nekem fejfájást. Eddig ami bizonyítottan fejfájást okoz nekem: csokoládé, kakaó, fekete tea, sonka. Amit még tesztelek: joghurt, banán, eper stb...

 

A csokoládét, kakaót, fekete teát kiiktatva évek óta először volt egy gyógyszermentes hónapom. (igaz kétszer enyhén fájt a fejem, de nem kellette bevennem gyógyszert), aztán jött a húsvét és csak megkóstoltam a sonkát, jött is a migrén, ami jelenleg is tart :)

 

Elvileg a hisztamin intolerancia labor vizsgálatokkal igazolható de én már biztos vagyok benne, szóval nem kezdek egy újabb kivizsgálásba.

 

Remélem a hozzászólásommal talán 1-2 embernek segítettem, akik szintén hisztamin intoleranciával küszködnek, csak még nem tudnak róla.