geler52 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 109362

Nem csak neked szól, csak éppen kapcsolnom kell a véleményem valahová.

Nagyon rossz irányba vezetitek a vitát. Én úgy vagyok vele, hogy akit évi tizszer kell ellenőrizni, azzal eszem ágában sincs együtt galambászni, az egy megbízhatatlan hazudós senkiházi. Nem arról szól a galambászat, nem arról szól az életünk, hogy azzal küzdjünk sziszifuszként, aki rendszeresen át akar baszni.

Ám lehet, hogy tisztességes úriembernek lesz egy csodagalambja, és az eredménye hitetlenséget szül másokban. Vagy egy csodacsapata, mindegy.

Őt viszont meg kell védenünk, erre szolgál, hogy technikai kiegészítésekkel is támogatjuk, például kaparós cimkével. De ezt ne hívjuk ellenőrzésnek, sportemberi voltunkban szégyenkezhetünk és sportemberi voltában sértjük azt, aki nem szolgált rá a bizalmatlanságra, és hogy szájára vegye a világ szeplős nyelvű része.

Szóval két dolgot válaszunk ketté, az ügyeskedőket és a sikereseket, a kettő között óriási szakadék van indíttatásukban, és őrizkedjünk attól, hogy mindent összekenjünk szarral.

A módszert tehát ne hívjuk ellenőrzésnek, ennek rossz íze van. Legyen támogatás,  vagy nekem mindegy, ki kell találni valami méltó nevet.

 

Amúgy meg nem sokat ér bármi technika, ha az egyesület ugyanazokkal a fejekkel fogja alkalmazni, akik például lusták, alkalmatlanok, meghunyászkodók. Legfeljebb mások lesznek a problémák. Ezt csak úgy írom, mert az emberek mindig mást akarnak mással megoldani, nem a problémát magát, hanem valamit, ami körötte van.

Előzmény: Zsákó dúc (109360)