pacsepa Creative Commons License 2014.04.24 0 0 17019

Akkor válaszolok, amire tudok.

 

A szőlőfajták különböző módon érzékenyek a betegségekre így a lisztharmatra is. Ezért lehetséges, hogy csak egyes tőkéken jelentkezett.

Az őszibarackra rezet nem szabadott volna! Érzékeny lehet rá! Remélem nem perzselted le a leveleket! Jobban örült volna Score-nak. Még konkrétabban, ha eddig sikerült megvédened, akkor már elég lehetett a kontakt kezelés, de ezt rezet nem tartalmazó szerrel kellett volna (Dithane). Azért elég a kontakt szer, mert a tafrina melegben, mint most (és reméljük így is marad) már nem tud fertőzni. Ami esetleg megjelenik a fádon tünet, az korábbi történet…

 

Az alma és birs egy Score + Dithane kombónak nagyon tudna örülni. Ha megnézed ezeknek a szereknek és különösen a Score-t, akkor látni fogod, hogy mennyi dolog ellen jó, mint megelőző kezelés.

 

Szilva-meggy-cseresznye esetében ajánlanám, hogy kezeld valamilyen felszívódó rovarölővel, mert a levéltetvek nagyon a toppon vannak az enyhe tél miatt és ezek mindegyike eléggé veszélyeztetett. Ha pedig permetezed, tegyél bele Dithane-t és Topsin-t a levélbetegségek ellen.

 

A sárgabarackot meg figyelni kell, ha nincs tünet, nem kell bántani.

 

Innentől a tavaszi védekezéseket nagyjából letudtad.

Előzmény: taormina001 (17017)